Enkel bearnaisesås – recept på liten sats

Du gillar kanske också...

31 svar

  1. Suss skriver:

    5 stars
    Bäst! Så otroligt god & lättlagad bea! Köper aldrig mer färdig sås efter detta.

  2. Stina skriver:

    5 stars
    Bästa!

  3. Sanna skriver:

    Hur stor skillnad blir det utan schalottenlök och med torkad dragon? Hade nämligen hoppats på att slippa åka till affären 🙂

    • Malin Turunen skriver:

      Alltså det blir ganska stor skillnad! Löken är lite a och o och samma med dragonen. Men testa vettja och berätta om såsen blev god?! Det blir den säkert ändå!

      • Jonas skriver:

        Borde gå att lägga dragon i egen vinäger och låta det ta smak.

        Jag tänker testa ditt recept men med lite färsk vitlök med schalottenlök+vitpeppar korn till redningen & sila detta.

        Ändrar alltid i original recept efter eget tycke & lagar mkt mat & bakar.

        • Malin Turunen skriver:

          Hej Jonas!
          Berätta gärna hur din inlagda dragon artar sig? Klart en ska ändra och fixa med recepten efter eget tycke och smak. Jag följer bakrecept till punkt och pricka pga sämst på att baka, men när det kommer till matlagning hittar jag ofta på egna tillägg. Det är så man kommer på nya recept!

  4. Tobbe skriver:

    4 stars
    Bra sås, och med lite mer hetta i blev det kanon 😉

    • Malin Turunen skriver:

      Ja!
      Jag lagade den igen i går men hade ingen vitvinsvinäger. Det fungerade lika bra med äppelcidervinäger. Ska lägga till det!

  5. Viktoria skriver:

    5 stars
    Så otroligt god sås!!

  6. Jack skriver:

    Hej! Om man inte har margarin, går det bra med något vanligt smör som man brer på mackor? Det står att det är lite rapsolja i men gör det någon skillnad?

    • Malin Turunen skriver:

      5 stars
      Hej Jack!
      Jag använder smör för bästa smak men det går helt bra med t ex Bregott. Jag har aldrig testat att göra bearnaise på margarin men jag har sett flera recept på det så det måste funka. Berätta gärna hur det blev?

  7. Margaretha skriver:

    Jättegod bea. Den bästa jag ätit!!

  8. Catarina skriver:

    5 stars
    Tusen tack för detta recept! Sambon såg livrädd ut när jag sa att jag skulle ge mig på det (eftersom han själv misslyckats😏) men jäklar vad bra det blev! Smidigt, snabbt att tillaga utan allt krångel i många andra recept och inte för tung och fet sås! Nu blir det aldrig mer köpebea här hemma😎

  9. Kristin skriver:

    5 stars
    Vågade mig på egen bearnaise för första gången för en vecka sedan och gjorde efter ditt recept. Har lagat den tre gånger sedan dess (okej måste skaffa gymkort snart🤪)! Otroligt enkel och underbart god! Tack för bästa receptet!

    • Malin Turunen skriver:

      Men vad kul att höra!
      Klart man kan äta bearnaise fyra gånger på en vecka när man väl fått in rätta knycken!
      Tack för fint betyg!
      Malin

  10. Ulrika skriver:

    5 stars
    Förlåt, för att jag inte betygsatt förrän nu! Världens bästa recept, har fryst några grunder och ska nu ta fram en och göra mig en god bea! 😊 Tack, Ulrika

    • Malin Turunen skriver:

      Hej!
      Och tack själv! Vilken strålande idé att göra en stor sats av grunden och frysa in! tack för tips.
      Malin

  11. Pernilla skriver:

    5 stars
    Jättebra recept!
    Jag hade ingen inlagd/vinäger dragon och tog därför extra mycket torkad. Funkar bra men anar att den ”riktiga” dragonen kommer höja såsen ett snäpp till.
    Superduper med ett lättlagat och gott recept på god sås.
    *vinkar hejdå till påsbea*

    • Malin Turunen skriver:

      Härligt Pernilla!
      Jo det blir även lite extra sting av den inlagda dragonen då den ligger i vinäger, så nästa gång kör du på den tycker jag.
      Ha det toppen!
      /Malin

  12. Johnny skriver:

    5 stars
    Låter som ett toppenrecept, jättebra med den mindre mängden, ska laga det imorgon!

    Har någon provat att använda vinägern från ”Dragonblad i vinäger”-burken isf vitvinsvinäger, eller kanske 50/50?

    • Malin Turunen skriver:

      Hej!
      När jag tar dragonbladen blir det ju en del vinäger också, Och jag älskar den extra syran i såsen. Men för att dragonen ska hålla sig i kylen bör man nog inte ”torrlägga” den? Hoppas att du gillar såsen!

      Malin

      • Johnny skriver:

        Ja, det var mindre vätska i burken än jag trodde, så bäst att låta den va ifred..
        Såsen var helt fantastisk, tack för ett toppen recept!

  13. Ewa Bergman skriver:

    5 stars
    Underbart god sås,och så enkel.Kommer att lagas ofta.Tack för receptet.

    • Malin Turunen skriver:

      Tack Ewa!
      Det är en favorit här hemma. Även om man får dubblera ibland. 😉

      Malin

  14. Annika Grönvall skriver:

    5 stars
    Jättebra recept👍😁 2:a gången nu och perfekt!

    • Malin Turunen skriver:

      Åh härligt att höra! det är nog dags att jag själv vispar ihop en god bea. det får nog bli nästa helg!

      Malin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg