Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Instruction Images
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
4.53
from
36
votes
Enkel bearnaisesås – liten sats
Ett recept på supergod bearnaisesås för två personer, men du kan lätt dubbla receptet.
Förberedelser
5
minuter
minuter
Tillagningstid
10
minuter
minuter
Total tid
15
minuter
minuter
Måltid:
Såser
Kök:
Franskt
Portioner:
2
personer
Författare:
Malin Turunen
Ingredienser
75
gram
smör
0,5
schalottenlök
hackad
0,5
dl
vatten
1,5
msk
vitvinsvinäger
2
äggulor
rumsvarma
1
tsk
dragon i vinäger
1
krm
salt
cayennepeppar
eventuellt
Instruktioner
Smält smöret i en kastrull och ställ åt sidan.
Koka upp vatten, vinäger och lök. Reducera till ca 1/3 återstår.
Sila av i en skål med en sil.
Häll tillbaka i kastrullen och tillsätt äggulorna. Vispa kraftigt på låg värme tills det blir ett fluffigt skum och börjar tjockna.
Ta av kastrullen från plattan och vispa i smöret, lite i sänder. Häll i en smal stråle samtidigt som du vispar ordentligt.
Om såsen blir för tunn kan du värma den försiktigt samtidigt som du vispar för att få den lite tjockare.
Tillsätt dragon i vinäger och salt. Smaka av.
Har du cayennepeppar hemma kan du dofta över ett uns. Har du inte det går det bra ändå. Såsen blir underbart god!