Recept på Melanzane alla Parmigiana – italiensk auberginegratäng

Du gillar kanske också...

27 svar

  1. Tomas skriver:

    5 stars
    Fantastiskt god maträtt!!

  2. Anna skriver:

    5 stars
    Mmmm!

  3. Anette skriver:

    5 stars
    Så fantastiskt gott

  4. Anna skriver:

    Skulle ju kanske inte hålla med om att ostlöpe är vegetariskt.
    Men som tur är finns det alternativ till alla animaliska ingredienser ovan.

    • Malin Turunen skriver:

      Hej Anna!
      Nej det har du så klart rätt i. Sedan finns det ju så många olika sorts ”vegetarianer” nu, men självklart borde jag ha tänkt på det! Tack för påpekandet!

  5. Biljana Debeljakovic skriver:

    5 stars
    Perfect och enkelt att laga. Jag är imponerad och den kommer på vardagsmeny säkert.

  6. Susanne Bergman skriver:

    5 stars
    Fantastiskt gott och en superbra bjudrätt. Älskas av alla!

  7. Hannah skriver:

    5 stars
    Det här är det absolut godaste jag ätit i aubergineväg(och det är mycket). Jag var lite generösare med kryddningen, vin och parmesan. Hela familjen åt som besatta. Tusen tack!! 🙂 inskrivet i reveptboken.

  8. Margareta skriver:

    Så fantastisk god rätt gör den om o om igen. Goda lukter som sprider sig i köket 🥰

    • Malin Turunen skriver:

      Tack!
      Vad bra att du påminde mig! Nu är det ett tag sedan jag lagade detta men rätten passar perfekt en snöig dag som i dag.

  9. Rose-Marie Johansson skriver:

    5 stars
    Jättegott! Jag hade varken bananschalottenlök, vin eller basilika hemma men tog gul lök och ökade oreganon. Det här kommer jag att göra fler gånger.

  10. Cecilia Hagman skriver:

    5 stars
    Verkligen supergott! Hade denna rätt som alternativ till vanlig lasagne. Alla åt av båda. Kommer att göras många gånger till!

    • Malin Turunen skriver:

      Hej!
      Vad glad jag blir att höra detta! Och att själv bli påmind om rätten! Just nu blir det mest sommarsallad men tids nog så är det läge för en gratäng!
      Malin

  11. Kerstin skriver:

    5 stars
    Väldigt god och dessutom vacker rätt.
    Tillsatte även citronzest i tomatsåsen och det passade väldigt bra till🥰

  12. Rose skriver:

    5 stars
    Jättegott ! Blev precis som jag ville i smaken

  13. Victoria skriver:

    Tack för ett FANTASTISKT recept! Smaken blev 100%!
    Dock, när vi tagit ut ur ugn och den fått vila i någon halvtimme och det var dags att äta, så var det i botten på gratängformen ganska mycket vatten. Vi lät auberginerna ligga och dra sig i salt i 45-60 minuter så det borde inte ha varit ifrån dom.
    Vad kan detta bero på? Vatten från mozzarellan?

    • Malin Turunen skriver:

      Hej Victoria!
      Attans vad trisst! Man vill ju inte ha en pöl i botten. Om man krabat ut auberginen/torkat av den med hushållspapper så kan vätskan komma från de krossade tomaterna som kan vara väldigt olika. Annars vet jag inte? Mozzarella ska inte vätska sig.
      Hoppas att den ändå slank ner!!
      Ska testa göra om den efter receptet och se om jag kan begripa varför den blir blöt.

      • Victoria skriver:

        Ja, det var lite trist! Men dagen efter var den mycket bättre 🙂
        Kanske kan det vara de krossade tomaterna, vi använde Mutti, vet ej om de brukar vattna lite?
        Den slank ner alldeles för lätt ändå kan jag glatt meddela!

        • Malin Turunen skriver:

          5 stars
          Ja även om jag tycker att Mutti har fantastiskt goda tomater så kan kvaliteten/ vattnigheten variera. Så är det med levande ting såsom grönsaker! Hm nästa gång kanske man ska sila av dem lite innan man gör såsen? Skönt att den slank ner ändå! Jag serverar ofta i djuptallrik för min blir också ganska såsig. Bra att servera med ett bröd så man kan suga upp det götta. 😍

          • Victoria skriver:

            Allt detta ska jag testa imorgon när det är dags igen 😀
            Tack för alla tips!

          • Malin Turunen skriver:

            Lycka till!
            Ha gott bröd vid sidan av och servera i djuptallrik för säkerhets skull!

            Malin

  14. Björn Wiklund skriver:

    5 stars
    Lite snålt med vitlök men annars en perfekt rätt. Jag har den (med extra vitlök) som tillbehör till lamm och njuter.
    Björn

    • Malin Turunen skriver:

      Tack Björn!
      Det är ju så fiffigt med recept att man kan lägga till hur mycket vitlök som helst! Bra gjort.

      Malin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg