Fyllning till vegetariska piroger – recept och tips

Annons

Att baka piroger är ett företag men med mina enkla tips går det relativt smidigt. Det här receptet på Fyllning till vegetariska piroger med kronärtskocka och feta är lakto-ovo-vegetariskt och fyllningen är lika god som den är enkel att göra!

Recept på piroger med vegetarisk fyllning med kronärtskocka, grillad paprika, fetaost och citron.
Recept på piroger med vegetarisk fyllning med kronärtskocka, grillad paprika, fetaost och citron.
Gå till recept

Eftersom det är ganska mycket jobb med att göra piroger har jag gjort en superenkel fyllning. Du köper färdiga inlagda kronärtskockshjärtan, grillad paprika och blandar med ricotta, feta och fint rivet citronskal. Klart!

Fyllning till vegetariska piroger

Recept på en snabblagad vegetarisk fyllning till piroger.
Recept på en snabblagad vegetarisk fyllning till piroger.

Den här fyllningen blir precis lagom ”blöt” om du är noga med att hälla av all olja från både kronärtskocka och paprika. Det räcker med det som blir kvar i grönsakerna efteråt, blandat med feta och ricotta. Ska du servera pirogerna med sallad kan du använda oljan från grönsakerna i vinägrett, då den har god smak från örter.

Annons

Perfekt att ha piroger i frysen!

Jag gör en hel sats deg men använder bara hälften till denna fyllning. Resten blir till Empanadas de Pina, chilenska heta köttfärspiroger med russin, oliver och kokt ägg. Vill du enbart göra denna fyllning så dubbla receptet på fyllningen och det blir lagom till till en hel sats deg.

Om du tycker om att baka piroger och kanske till och med har någon som kan hjälpa till i köket så gör dubbel sats av fyllningen. Se till att ha ett gäng piroger färdiga i frysen. De blir lika goda när du värmer dem i ugnen (på 200 grader i ca 10 min). Bästa sortens snabbmat!

Deg till piroger – grundrecept

Fyllning till vegetariska piroger

Malin Turunen
Detta blir en supergod fyllning som räcker till 8 piroger. Vill du göra på hela satsen deg så dubbla receptet.
5 från 1 röst
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 5 minuter
Total tid 15 minuter
Måltid Huvudrätt
Portioner 8 piroger

Ingredienser
  

  • hälften av pirogdegen se recept
  • 1 burk kronärtskockshjärtan (290 gram)
  • 1 burk grillad paprika i olja (200 gram)
  • 100 g fetaost
  • 1 dl ricottaost
  • 0,5 msk citronskal rivet
  • 0,5 tsk salt

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Häll av kronärtskockor och paprika. Skär dem i små bitar.
  • Mosa ihop fetaost med ricotta och tillsätt grönsakshacket, rivet citronskal och salt.
  • Använd halva pirogdegen till denna fyllning eller gör dubbel sats om du vill använda all deg.
  • Dela degen i mitten, sedan i mitten igen och igen så att du har åtta bitar. Rulla dem till bollar. Kavla ut bitarna till runda plattor, ca 15 cm i diameter.
  • Lägg 3 msk fyllning mitt på degplattan. Pensla ena sidans kant med vatten.
  • Vik degen över fyllningen. Pressa ihop kanterna och försök att trycka ut all luft. Det är viktigt att pirogen är tät. Försegla genom att pressa kanten med en gaffel.
  • Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med uppvispat ägg. Grädda mitt i ­ugnen 10–12 min. Låt svalna på galler.
Testat det här receptet?Skriv gärna en kommentar och ge ett betyg!

Annons

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Tomas skriver:

    5 stars
    Toppengod!

5 from 1 vote

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg