Refried Beans – recept på Stekta svarta bönor
Recept på stekta svarta bönor – refried beans. Ett måste på din vegetariska taco! Även god att ha under räkor, kyckling och fisk. Får du bönor över så använd dem till dina frukosttacos i morgon bitti. YUM!
Gå till receptNär jag förstod hur fruktansvärt enkelt det är att göra detta goda tillbehör till tacos så blev det genast en favorit. Jag äter Refried Beans, svarta stekta bönor, till det mesta. Ja när det gäller taco alltså. Att någonting så enkelt kan bli så gott och krämigt! dessutom känns det ganska nyttigt.
Skulle jag få någonting över så sparar jag det till mina frukost-tacos. Har du inte testat Huevos Rancheros (bondens ägg) så gör det när du har chansen. Lite hårdstekta tortillas med stekta ägg, salsa, Refried Beans, rostad lök och koriander. Ojojoj! Det är en frukost för kungar!
Stekta svarta bönor det perfekta tillbehöret
Det är också en stor fördel att detta tillbehör är veganskt och väldigt mättande. Tillsammans med hårdstekt svamp, tomatsalsa och andra tillbehör så blir det en mäktig och god taco. Mina köttätande vänner brukar inte ens reagera på att där inte finns något kött. De märker inget!
Receptet är lite ungefärligt. Det beror lite på hur mjuka bönorna är hur länge du behöver koka dem. De ska gå att mosas när de är färdiga. Dessutom innehåller vissa bönor redan salt så du måste smaka av innan du saltar själv. Du vill inte ha dem för salta.
Refried Beans – Stekta svarta bönor till tacos
Ingredienser
- 1/2 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk rapsolja
- 2 pkt svarta bönor à 400 g
- 4 dl vatten
- ev salt
Instruktioner
- Hacka lök och vitlök och fräs i olja i vid stekpanna tills löken fått färg.
- Skölj av bönorna i en sil och fräs med löken. Tillsätt vatten och låt bönorna koka cirka 15 minuter tills du kan mosa dem med stekspaden.
- Mosa och rör om, späd eventuellt med mera vatten för rätt konsistens. Smaka av med salt.