Recept på Spaghetti Carbonara med svamp

Annons
Mitt recept är en variant på Spaghetti carbonara som jag gör med champinjoner.
Mitt recept är en variant på Spaghetti carbonara som jag gör med champinjoner.
Gå till recept

Förmodligen får jag inte kalla denna pastarätt för Spaghetti Carbonara. Men det är ju ändå min blogg! Och jag vill ju bara att ni ska förstå ungefär vad det är för slags recept. Det är ungefär en Carbonara. Fast med svamp.

Är du en av dem som lovat att äta mera grönsaker, köpa mera närodlat och leva lite sundare? Just den här årstiden är det faktiskt inte så värst peppande att försöka leva grönt och närodlat. Till och med rotsakerna börjar bli skruttiga. När snön yr i mars och du sitter och väntar tålmodigt på de där första fina primörerna kan det vara en krämig pasta du behöver allra mest.

Carbonara – tröstmat när den är som bäst

En av de mest trösterika rätter jag vet är en Spaghetti Carbonara. Ost, ägg och fläsk – YUM! Vad kan bli fel liksom? Men jag tycker att det kan bli väl så stabbigt med bara fläsk så jag lättar upp min med stekt svamp. Helt emot alla italienska regelverk. Jag är lite rebellisk på det viset.

Annons

Älskar du bacon så kan du ta bacon men jag tycker att det blir ännu godare med icket rökt, rimmat stekfläsk som är i lite tjockare skivor och mer liknar engelskt bacon. Jo, jag vet, det ska egentligen vara pancetta i en Carbonara. Pancetta är italienskt rimmat och lufttorkat sidfläsk. Men man tar det man får tag på och tycker bäst om.

Recept på pasta carbonara med svamp.

Pasta carbonara med svamp

Jag har alltid gjort min carbonara med champinjoner eftersom jag älskar svamp. Vill du göra en vegetarisk version dubblar du svampen och saltar rejält när du steker den.
5 från 1 röst
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 30 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Italienskt
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 400 gram spaghetti
  • 250 gram rimmat stekfläsk eller bacon
  • 400 gram champinjoner
  • 0,5 tsk salt
  • 100 gram pecorino eller parmesan, finriven
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • 2 krm svartpeppar
  • pecorino eller parmesan

Till servering

  • 4 äggulor
  • svartpeppar

Instruktioner
 

  • Koka pastan i välsaltat vatten. Spara lite pastavatten när du silar av spaghettin.
  • Skölj och skiva svampen. Stek fläsket och svampen på hög värme. salta svampen.
  • Blanda ägg, äggulor och riven ost och svartpeppar.
  • Blanda pastan med fläsk och svamp.
  • Häll i äggblandningen och lite pastavatten till önskad krämighet. 
  • Servera pastan rykande het med extra ost, svartpeppar och en äggula.
Testat det här receptet?Skriv gärna en kommentar och ge ett betyg!

Annan bra tröstmat:

Recept på krämig pasta med salsiccia

Vegansk svamppasta – recept för många

Recept på citronpasta med lax och räkor

Annons

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Tomas skriver:

    5 stars
    Bästa rätten!!

5 from 1 vote

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg