Förpackningar förfulning och frustration

Du gillar kanske också...

7 svar

 1. Elsa Rensfeldt skriver:

  Jag försöker tränga bort all plast jag kan, köper salt i pappkartong och billigaste diskmedlet som jag spär ut med vatten. Förresten behöver vi inte alls så mycket diskmedel som fabrikanterna vill ha oss att tro. Min mamma ( gäller ju handdiskning förstås) spolade baljan full med hett vatten och lät det rinna över kanten en liten stund. Då for ju en massa fett och skit iväg och sen behövdes väldigt lite diskmedel för att göra rent. Vi måste börja tänka miljösmart och lämna estetiken därhän:)

  • Malin Turunen skriver:

   Jag köper också salt i pappkartong för det mesta eftersom jag ändå vill ha min gamla Jozo-burk att salta med. Eftersom vi är helt utan vatten i stugan större delen av året har vi lärt oss att tänka väldigt vattensnålt. det blir aldrig att hälla över kanten på baljan precis men jag förstår att det var smart tänkt av din mor!

 2. Sanna skriver:

  Har en liten jozo-saltburk utan loggan kvar som vi fyller på. Den är lagom liten och funkar både till att salta mat och ha på bordet.

  Tvättmedel köper jag maxipacken på och fyller i rosa gamla vanishburkar utan logga på. Mer praktiskt storleksmässigt och snyggare. Kan fått höra hemma ang tvättmedlet är jag är lite knäpp… 😉

 3. Titti skriver:

  Jag gör som du, fyller min gamla Yesflaska om och om igen 😁

 4. Barbro Nilsson Sharp skriver:

  Enbart det faktum att den nya Falksaltsförpackningen har på tok för stora hål gör det skrattretande att den ska ha fått designpris. Det är knappast någon som brukar laga mat som har delat ut ett sådant pris. Om förpackningen nu gör att man dräller salt överallt, är det klart att försäljningen fördubblas, så ur affärsmässig synvinkel är det säkert en smart design. Eller inte. Kunden lär i första hand se sig om efter något annat, eller irritera sig över att behöva hälla över saltet i en annan förpackning. Den nya burkens estetiska utformning är sekundär i sammanhanget, men tittar man på förpackningen är det rätt och slätt en burkformad burk man ser. Designpris? Pyttsan. Babs

  • Malin Turunen skriver:

   Jag blir också superirriterad på de stora hålen och fortsätter med en dåres envishet att hälla över i en gammal fin Jozo-förpackning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *