Orange Glöggdrink – recept + tips på rom
Matbutikerna skyltar med glögg, pepparkakor och lussebullar. Jag blandar Orange Glöggdrink med Dufvenkrooks blodapelsinglögg, mörk rom och blodapelsinjuice. Mums!
Gå till receptKänns det för tidigt för glögg? Det är ju aldrig för tidigt för en riktigt läskande glöggdrink! Här gör jag en enkel med mörk rom, bitters, glögg med apelsinsmak och blodapelsinjuice. Den blir riktigt smarrig!
Tag det du haver i barskåpet till Orange Glöggdrink
Jag använder Dufvenkrooks glögg med smak av blodapelsin, 2,2% som jag köpte på Ica i Alunda. Hittar du någon annan apelsinglögg så funkar den säkert lika bra. Detsamma gäller för bitters. Har du en flaska angostura hemma så använd det, du behöver inte köpa en hel flaska Vecchio Amaro del Capo. Nu råkar jag ha en sådan i barskåpet så jag använder den.
Tips på fler glöggdrinkar
Jag garnerar glasen med torkade och kanderade apelsinskivor. Det går förstås lika bra med en färsk apelsinskiva. Fast visst blir det extra snyggt med de torkade? Vill du göra dem så hittar du recept på Kanderad och torkad citrus här.
Glögg är egentligen en bra drinkingrediens året runt. Du kan använda den ungefär som en likör. Använd mina recept för att få köpa nya sorters glögg nästa jul.
Här har du Recept och tips för glöggfesten
Orange Glöggdrink
Ingredienser
- 4 cl mörk rom
- 5 cl glögg med smak av apelsin t ex Dufvenkrooks
- 5 cl blodapelsinjuice
- några stänk bitters t ex Vecchio Amaro del Capo
- is
- apelsinskiva till dekor
Instruktioner
- Fyll ett glas med is.
- Häll på ingredienserna och rör om.
- Dekorera glaset med en skiva apelsin. Ev kanderad och torkad citrus.