Vi testar äppelglögg från Vinfabriken

Annons
Jag är inte någon klassisk glöggälskare. Om jag själv får välja tar jag hellre en kall vit glögg med smak av citrus än en varm röd med mandel och russin.
Ändå är jag alltid sugen på att prova nyheter som fjolårets chokladglögg, årets Blossa och alla möjliga äppelglöggar som finns i sortimentet. Från Vinfabriken kommer tre med äpple och vi testade dem på Digitalas redaktion.
De flesta från Digitala redaktionen ställer upp på provning. Alla ställer bara inte upp på bild!

De flesta från Digitala redaktionen ställer upp på provning. Alla ställer bara inte upp på bild!

Den alkoholfria glöggen på svenska vinteräpplen föll blott två personer på läppen. Övriga tyckte att den var väl söt och saftliknande. Lite för menlös och okryddig. cirkapris 30 kronor. Två gafflar.
Vinäppelglöggen på 11 % fick bättre betyg. Klart godkänd. Ändå gav den inga bestående minnen och intrycket blev lite vagt. Den kostar 85 kronor. Ändå helt klart tre gafflar.
Årets nyhet Äppelglögg med Calvados (15%), var succén på denna lilla provning. Precis lagom styrka av calvados och fin fruktighet. Alla ville dricka den igen och för 109 kronor plus vacker flaska blir det den perfekta gå-bort-presenten på julens alla kalas. Fyra starka gafflar!
 

Här är Allt om Mat:s stora test av glögg 2017!

Här är ett Tips på alternativ till glögg som går att göra med eller utan alkohol:

Malins varma välkomstdrink

Det här behövs till 8 personer:
1 l äppeljuice, färskpressad
1 färsk ingefära (10 cm)
4 kanelstänger
1 citron, rivet skal av
2 dl calvados
Gör så här:
1. Värm äppeljuicen i en kastrull tillsammans med skivad ingefära, kanelstänger och rivet citronskal. Ställ det åt sidan och låt det dra ca 10 min.
2. Värm upp igen, tag bort från värmen och tillsätt calvados. Sila direkt upp på glas. Garnera med tunt skuret citronskal och kanelstänger.
För en alkoholfri variant, bara uteslut calvados.

Annons

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *