Tacogryta med kyckling – supersnabbt och enkelt recept!
Tacogryta med kyckling lagar du på en halvtimme – högst. Och den blir så god och mättande. Grytan funkar också perfekt i matlådan om du skulle få något över.
Med några små enkla genvägar så har du en rykande god tacogryta med kyckling klar på mindre än en halvtimme. Tillbehören kan du variera som du tycker men några saker som passar till grytan är skivad avokado, chilisås, nachos, fetaost, koriander, rostad lök och riven cheddar.
Jag erkänner snabbt och mycket högljutt att den här grytan är så långt ifrån tacos som man kan komma, men smakerna finns där så därför kallar jag den ändå för tacogryta.
Du kanske tycker att receptet liknar mitt recept på Tacogryta med köttfärs? Då tycker du rätt. Det var maken som ivrade för att vi skulle testa den med kyckling istället för då skulle den bli ÄNNU godare, trodde han. Med facit i hand tycker vi båda att de är exakt lika goda.
En perfekt göra-höst-i-stugan-gryta
Det här är en gryta som är perfekt att laga hemma och ta med till stugan när du ska göra höst. Alla måste hjälpa till ute på gården och räfsa löv och bära bort utemöblerna så vem har tid för matlagning. Inte då jag!
Istället värmer jag bara denna goda gryta och serverar med krossade nachos, koriander och extra chilisås för den som vill ha. Perfekt stugmat! En kall öl eller en ginger beer passar fint till.
Tacogryta med kyckling
Ingredienser
- 500 gram kyckling strimlad
- 2 msk olja
- 1 påse tacokrydda ca 25 gram
- 2 bakpotatisar
- 500 gram passerade tomater
- 340 gram majs
- 2 kycklingbuljongtärningar
- 0,5 liter vatten
- 1 tsk salt
- 1 msk oregano
- 1 msk chilisås Chulula eller sriracha t ex
Tips på toppings:
- fetaost smulad
- nachos krossade
- koriander
- chilisås
- rostad lök
Instruktioner
- Fräs kycklingen i oljan i en gryta eller stor kastrull.
- När kycklingen är genomstekt, tillsätt tacokrydda och rör om.
- Skala och skär potatisen i bitar.
- Häll tomater, majs med spad och potatis i pannan och rör om.
- Smula ner buljongtärningarna och häll i vatten, salt, oregano och chilisås. Rör om.
- Låt puttra under lock tills potatisen är mjuk, ca 10-15 min.
- Servera grytan med valfria toppings som smulad feta, krossade nachos, färsk koriander och extra chilisås.