Krönika: Därför älskar jag e-nummer!

Du gillar kanske också...

9 svar

 1. Tobias skriver:

  SVT visade för några år sedan en brittisk serie i tre delar om E-numrens positiva sidor, så ditt önskeprogram finns redan 🙂
  Jag har inte i huvudet vad det hette, men det minns de säkert på SVT.
  Mvh Tobbe

 2. Magnus skriver:

  Äntligen ett sansat perspektiv – heja Malin! ??

 3. Malin Turunen skriver:

  Tack för tips Tobbe
  Jag tycker att det är dags för en svensk variant också!
  Malin

 4. Malin Turunen skriver:

  Tack för påhejning Magnus! ?

 5. Kurt Weid skriver:

  Hej Malin (& Anna). Synd att de flesta konsumenterna bara konsumerar utan att fundera över vad de – beträffande mat – stoppar i sig och varför vissa ingredienser ”måste” finnas med. Tycker däremot att en produkt som man kallar för Bearnaise sås bör vara gjort med smör och är således inte ”gjörbar” som convenience. De som finns i handeln i dag är emulsionssåser – typ Bearnaise!//Kurt

 6. Malin Turunen skriver:

  Hej Kurt!!
  Vi diskuterade just bearnaissåsen i en annan tråd och kom överens om att den borde kallas något annat typ bearnaisemajjo, pga missvisande. Men samtidigt är det ändå en bra produkt för alla dem som inte orkar/kan slå sin egen bearnaise, eller kanske bara vill ha en matsked och då kan spara resten ist för att slänga bort oäten sås. Däremot är jag helt med på att den inte är jämförbar med äkta bearnaise som är en helt annan femma!

 7. Janne Nordlund Othén skriver:

  Kan vi också sluta använda Eldorados ”guacamole” som ett exempel när vi pratar om tillsatser. Ja den innehåller nästan ingen avocado men det betyder inte att all mat från affären är lika dålig. Det är alltid ”guilt by association” när det pratas om industrimat och det är varken rättvist eller särskilt sakligt.

 8. Klas Hesselman skriver:

  För några år sedan när jag var vd på forskningsinstitutet för luvsmedel (SIK) blev jag inbjuden till ett radioprogram om tillsatser. Efter att ha redogjort för min syn, helt i linje med din blogg, återkom redaktionen och förklarade att jag inte kunde vara med eftersom jag var en man!
  Mvh
  Klas Hesselman

 9. Malin Turunen skriver:

  Hahaha!
  Oj då Klas! Vilken tur att de kom på att du var en man, även om det var efter att de hade kontaktat dig! ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *