Kreolsk Jambalaya på mitt sätt – recept och tips

Du gillar kanske också...

10 svar

  1. Ingela skriver:

    Hej!
    Ser gott ut kan man äta den kall ,jambalayan

    • Malin Turunen skriver:

      Hej!
      Det KAN man ju så klart, och jag är ju inte emot kall mat så den skulle passa fint att ta med sig på en picknick t ex.

  2. Lennart Hagdahl skriver:

    Kött,räkor, tomat är 2,2 kg för 6 personer… detta utöver allt annat. Ska även laddstationen ned i grytan.
    ÅTERHÅLLSAMHET,HÅLLBARHET???

    • Malin Turunen skriver:

      Hej Lennart!
      Tack för att du uppmärksammar mig på detta. Jag får ändra till 8 personer. 1 kg räkor med skal blir inte riktigt 400 gram skalade så fina beräkningar är väl tilltagna. Men även med detta i åtanke blir det mycket protein per person.
      Bästa hälsningar!
      Malin

    • Peter Ling skriver:

      Njae Lennart. Det blir lite drygt 1,5 kg protein för sex personer. För mina tonårsgrabbar är det perfekt!
      Mvh Peter

  3. Sarah Stridh skriver:

    5 stars
    Om man vill ha i okra, hur mycket ska man då ha och när lägger man i det?

    • Malin Turunen skriver:

      Hej!
      Jag skulle sätta i 2-2,5 dl fint skivad ockra (ca 4 mm) under steg 8:
      Tillsätt majs, ockra och chilisås samt korv och kyckling med stekfettet i stekpannan.
      Lycka till!
      Malin

  4. Stefan Ivarson skriver:

    Jag gjorde utan ris och en massa vatten. Istället 0,7 liter grädde samt ngr lagerblad och kryddpepparkorn. Suveränt gott.

    • Malin Turunen skriver:

      Hej Stefan!
      Ja du skapade en helt ny rätt hör jag! Underbart när man kan ha ett recept att utgå från och sedan få det till precis det man själv vill. Så kommer nya recept till!

      Malin

5 from 3 votes (2 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg