Recept på stuvad vitkål – perfekt tillbehör till gravad eller rimmad lax

Annons

Stuvad vitkål är ett perfekt tillbehör till både rimmad lax och isterband. När jag gör det till lax brukar jag krydda den med dill eller gräslök. Till Isterbanden piffar jag kålen med lite dijonsenap. Här är ett enkelt recept.

Stuvad vitkål passar utmärkt till gravad eller rimmad lax, eller stekta isterband.

Stuvad vitkål till rimmad lax

Till rimmad och gravad lax är det så gott med stuvad potatis. Men här är en variant med stuvad vitkål som funkar lika bra.
4.67 från 3 röster
Total tid 30 minuter
Måltid Tillbehör
Portioner personer

Ingredienser
  

  • 1 kg vitkål
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk Maizena redning för ljusa såser.
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk gräslök hackad, eller dill

Instruktioner
 

  • Hacka vitkålen i små bitar.
  • Hetta upp vatten och lös upp grönsaksbuljongen i en stor gryta.
  • Häll i vitkålen och koka upp. Koka under lock i cirka 10 minuter.
  • Kolla om kålen är mjuk. Tillsätt grädde och mjölk och koka utan lock i 5 minuter.
  • Red av med Maizena till lagom konsistens, det kan behövas mera redning. Smaka av med salt.
  • Rör ner hackad gräslök eller dill. Spara lite att lägga på toppen.
  • Servera till rimmad eller gravad lax.
Testat det här receptet?Skriv gärna en kommentar och ge ett betyg!

Här är recept på stuvad vitkål med isterband!

Annons

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. stok skriver:

    5 stars
    Sååå gott!

4.67 from 3 votes (2 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg