Test: cocktailbaren Papillon på Bank Hotel
Nyöppnade Bank Hotel på Arsenalgatan 6 i Stockholm har en supermysig cocktailbar, Papillon. Innan våren kommer Stureplansgruppen att ha hela fem barer i sitt hotell. Jag var där för att dricka drink men hann få ett snack med barchefen Curt Eriksson också.
Äntligen tillbaka på Bank Hotel! Jag gjorde ett försök för någon vecka sedan och var här 17.00. Knökfullt! Nu kom jag redan 16.30 och baren var tom så när som på de trevliga bartendrarna Felipe och David, varav den senare gjorde sin första dag på Papillon.
Lite senare kom även barchefen Curt Eriksson så jag passade på att ställa lite frågor till honom innan gästerna vällde in. Japp, även denna gång knökfullt klockan 17.00
– Här inne vill vi ha en lugn stämning med bordsservering och bra samtalsnivå. Men just nu är det ett väldigt tryck klockan fem då alla ska ta en drink före maten. Vi försöker förklara för gästerna att de inte kan flytta runt möblerna trots att de är stora sällskap, säger Curt Eriksson och fortsätter:
– Om de är många brukar vi hänvisa dem till att stå i baren eller ta med sin drink till vår trevliga lobby. Vi vill verkligen hålla fast vid att det ska vara lugn stämning här och när de få bord vi har är fulla så är det fullt. Det kommer att bli mycket lättare nu när vi får avlastning av de andra barerna.
Nästa vecka öppnar Sophie’s
Baren Sophie’s öppnar redan nästa vecka och enligt Curt Eriksson kommer den att vara mera av en ”bar-bar”.
– Den kommer att rymma fler människor och större sällskap. Perfekt för en drink före middagen eller en aw. Papillon ska vara en bar för de som vill sitta och prata.
Förutom Sophie’s finns det redan en restaurangbar och på taket öppnar både en bar för medlemmar i en klubb och en för i första hand hotellgäster, men övriga kan få komma dit i mån av plats.
Älska bordsservering!
Jag älskar barer med bordsservering. Att mitt i ett bra samtal måsta köa i en bar blir inte så charmigt (minns min besvikelse på Haymarket!). Papillon är som gjort för en tête-à-tête med en god vän eller en käresta. Är ni tre eller fler finns det ännu lämpligare ställen att hänga på.
Menyn bjuder på flertalet lockande drinkar. Cocktails kostar mellan 135-165 kronor och de utan alkohol 72 kronor. Ett glas champagne NV Perrier Jouet-jouët kostar 160 kr. Menyns minimala text gör att du antingen måste skaffa läsglasögon eller sluta beställa drinkar.
På matsidan finns några snacks som mandlar, oliver och boquerones samt några få men väl utvalda huvudrätter. En vegoburgare, pasta pomodori samt de grejer som alltid går hem: räkmacka, club sandwich och caesar sallad med kyckling. Det känns väldigt mycket Stockholm på ett bra sätt.
Perfekt barmeny
Av drinkarna testade jag Red Vault (155 kr). Den innehåller Hernö Gin, Cointreau Blood Orange, Lingonberry, och yuzu, det vill säga helt omöjlig att inte beställa då jag älskar gin, Cointreau Blood Orange OCH yuzu.
In kommer en blodapelsinröd cocktail med ett apelsinskal i. Den är försvinnande god! För lättdrucken för min smak. Den påminner mig om barndomens apelsin-isglass med choklad på toppen, den som var nästan obligatorisk om någon fyllde år på lekis. Tack och lov var detta sällskapets favorit så vi behövde inte slåss om den andra drinken.
Den andra drinken vi tog in var After Noon Tea (145 kr(, Zacapa Rum, Punt È Mes, Peychaud’s bitter, Passions syrup. Det var mer i min smak. Den kommer i en shaker och du får själv sila upp drinken i ditt glas. Elegant! Den är liknar mer en Manhattan i smakerna, kanske tack vare bittern? Utmärkt god, ganska söt och lagom spritig.
När jag betalar drygt 150 kronor för några centiliter drink vill jag gärna att den ska räcka en stund och därför går jag på de lite starkare smakerna hellre än de som är försvinnande och läskande.
Av snacksen tog vi in boquerones (75 kr), spanska inlagda sardiner, och dessa magisk vackra gröna oliver (55 kr) som hör till de godaste jag ätit i livet! Mjuka och al dente på samma gång. Salta och med bara en liiiiiiten beska i bakgrunden. Testa dem!
Stora plus med Papillon!
Bordsservice – så himla trevligt! Charmig service som kommer att bli än charmigare när baren får lite avlastning.
Goda cocktails – och bra viner.
Jättebra musik! Mycket bra jazz. Bland annat spelades mitt favoritband Modern Jazz Quartet, men också lite charleston och annat. Det sätter fin stämning i baren.
Mysig atmosfär. Att komma in här är som att komma in i en annan värld. Från den hetsiga trängseln runt Kungsträdgården kliver du in i en ombonad bar med sköna fåtöljer och mysbelysning. Underbart!
Ett stort frågetecken på Papillon
Det är detta med hotellets doft. Redan förra gången jag försökte gå hit reagerade jag på att det var som att gå in i en vägg av after shave i entrén. Doften var lika stark i lobbyn och i baren. Jag kan tänka mig att betala 160 kronor för ett glas champagne (just efter löning) men då vill jag ju kunna känna doften av vinet?
Att ha en signaturdoft må så vara men det känns inte 2018 att ha den prick överallt i ett alldeles nyöppnat hotel där det enda man döljer är doften av nysågat trä. Jag tänker att det finns många personer med överkänslighet mot starka dofter. Eller som jag – med supernäsor!
Jag hoppas att detta är något de kommer att reglera framöver för med tanke på allt jobb de lagt ner på att få till denna supermysiga cocktailbar är det synd att den maskulina doften tar över en del av upplevelsen. Dock inte så pass mycket att jag inte går hit igen! Tvärtom ska jag försöka komma hit snarast för att först kolla in Sophie’s och se om det blev som de tänkt sig med avlastningen. Hoppas det!