Recept på gindrink för många: Green Tea Cooler
Trots den stora mängden gin smakar drinken inte alls gin. Det är svårt att sätta fingret på alla smaker, de blommar upp lite allteftersom man sippar på drinken Green Tea Cooler.
Det låter kanske lite bökigt att hålla på och brygga två olika teer, men påste fungerar utmärkt! Och tänk vad coolt att ha en förberedd, kyld drink som serveras ur en tekanna när gästerna kommer. Mycket smidigt! Att ha en stor mängd is är väsentligt för att drinken ska bli god.
PS. Sencha är det gröna te man brukar få till sushi. Finns i alla matbutiker.
Green Tea Cooler
Ingredienser
- 18 cl Sencha-te
- 18 cl mint-te
- 37 cl Beefeater 24
- 15 cl limejuice färskpressad
- 115 g råsocker
- garnering riven muskotnöt
Instruktioner
- Brygg de båda teerna var för sig.
- Häll över dem i tekanna och fyll på med socker. Rör tills det löst sig, häll i rikligt med is.
- Tillsätt sedan gin och limejuice. Ställ tekannan i kylen.
- Servera i glas med mycket is och garnera med färskriven muskot.