MatMalin.se Blogg om allt som rör mat & dryck
Jag slår gärna ett slag för vår gamla tradition med kryddat brännvin till maten. Från gotländska Boge Bränneri kommer snapsen Britta med smak av citrus, anis och saffran. Inspirationen till Britta kommer från Cajsa...
När min man Tomas får önska sig en drink vill han ha en longdrink med blåbär. Det blir en Blueberry Vodka som du blandar enkelt med få ingredienser och utan speciella redskap. Den blir...
Nespresso har haft komposterbara kapslar till sina klassiska maskiner ett tag men det här kaffet, Ispirazione Palermo, är en nyhet och deras mest smakintensiva kaffe i papperspodd. Jag har testat det. Min kaffesmak går...
Även om du följer samma recept som du vanligtvis brukar lyckas med, så händer det att marmelad och sylt blir alldeles för hård. Det händer mig också. Här är mitt bästa tips på hur...
Med EU-projektet Lost (looking for the sustainability of taste in Europe) värnar man om det traditionella och hållbara sättet att tillverka ost i Italien. Det handlar om allt från att använda naturligt mögel till...
Gunfire Blackcurrant är den perfekta höstdrinken, värmande, fruktig och supergod.
Sitter du på ett gäng gröna tomater? Grattis! då kan du göra mitt recept på Tomatmarmelad. Det blir en sötsyrlig marmelad som passar utmärkt till ostar men den fungerar också på frukostmackan. Jag har...
Jag testar den nya salladsbaren Akvileja som Tommy Myllymäki och Pi Le öppnat alldeles nyligen på plan 4 i NK-huset. Här serveras otroligt matiga och välarbetade sallader som byter skepnad efter årstiderna. Jag går...
Jag har en fäbless för armagnac. Lite ruffigare, ofta lite sötare och lite roligare än den mer kända kusinen cognac. Så roligt då att jag får gå på provning med Armagnac Samalens på Ardbeg...
Var äter jag bra och prisvärt nära Stockholms central? Det kan vara den vanligaste krogfrågan jag får. I dag, 29 augusti, öppnar en ny italiensk restaurang. Popina Vitti är stor, luftig och serverar vällagad...