Ny rom från Ron Zacapa – Edición Negra

Annons
Gästbloggaren Petter Bäcklund testade nyheten från Ron Zacapa och gillade den!

Gästbloggaren Petter Bäcklund testade nyheten från Ron Zacapa och gillade den!

 

Gästblogg!

Gästbloggaren Petter Bäcklund har testat Ron Zacapa Edición Negra och ger minst en tumme upp! Läs om hans upplevelse här:
För en liten tid sen fick jag äntligen provsmaka Ron Zacapas nya Edición Negra. Under en solig eftermiddag i ljusgården på restaurang Brillo i Stockholm presenterade romexperten Mikael Lundén denna otroligt värdiga specialvariant av den klassiska 23:an ackompanjerad av pata negra, manchego och fyllig chokladtryffel.
Den fina mörka färgen avspeglar sig verkligen i dess kraftfulla smak. En fin nötig och kryddig smak med tydligt rökigt inslag men med romkaraktärens mjuka smak. Den känns nästan som en mix mellan rom och bourbon. En smakexplosion med så mycket intensitet. Precis som jag gillar det. De mörka tonerna i romen gör sig väldigt bra med de ganska feta och salta tilltuggen. Jämfört med den vanliga 23:an har smaker gått från vaniljig karamellsmak mot mörk, rökig bourbon.
Kanske mest otippade tipset från Mikael Lundén var att köra Zacapan tillsammans med sushi, vilket tydligen ska vara helt fantastiskt. Återstår och se men jag återkommer när jag testat av denna ganska speciella kombo.

Zacapa Edicion Negra kostar 749 kronor och finns att köpa på utvalda Systembolag från och med den 6 maj 2016.

Zacapa Edicion Negra kostar 749 kronor och finns att köpa på utvalda Systembolag från och med den 6 maj 2016.

 ”Den känns nästan som en mix mellan rom och bourbon”

 

Lite fakta om produktionen:

Zacapa rom produceras och lagras 2300 meter över havet i Guatemala. Den låga medeltemperaturen på 17 grader bromsar åldrandet av Zacapan, medan tunnare luft och lägre atmosfärstryck intensifierar flödet av smaker från lagringsfaten.
Zacapa Edición Negra har åldrats på dubbla förkolnade amerikanska ekfat vilket skapar en mörk rom med en rökig intensitet. Det sista steget är att Zacapan har fått mogna på förkolnade bourbonfat för att ytterligare framhäva och förstärka träiga, kryddiga och rökiga toner. Rommen skiljer sig från de tidigare utgåvorna som har tydliga söta kolatoner och smak av vanilj. I Zacapa Edición Negrafinner du istället en djupare unik smak av mörk choklad, trä och välbalanserade rökiga toner.
Zacapa Edición Negra kostar 749 kronor och finns att köpa på utvalda Systembolag från och med den 6 maj 2016.
Petter Bäcklund, min kollega på Digitala Medier gästbloggar om rom.

Petter Bäcklund, min kollega på Digitala Medier gästbloggar om rom.

Om gästbloggaren Petter Bäcklund:

Gör: Reser, lagar mat, åker skidor, designar saker och gillar cocktails!
Bor: Södermalm i Stockholm.
Äter helst: Burrata och parmigiano i alla dess former och allt sött efteråt.
Äter helst inte: selleri, palsternacka och meningslöst tillagade köttbitar.
Favoritkrog just nu: Indio i stockholm och Estela (nyc) i världen.

 

Annons

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *