Grillad squash med enkel glace – vegetariskt alternativ

Annons

Det här receptet på Grillad squash med enkel glace är ett perfekt vegetariskt alternativ till grillade köttbitar. Den blir smakrik och passar utmärkt till Amerikansk potatissallad till exempel.

Pensla squash med glace under tiden du grillar.
Pensla squash med glace under tiden du grillar.
Gå till recept

Nu finns det massor av vegetariska alternativ att lägga på grillen. Men om du vill hålla det enkelt så är det här receptet perfekt. Den enkla glacen med bara två ingredienser gör squashen mycket smakrik.

Den här fina squashen har min kompis odlat. den passade perfekt för att göra Grillad squash med enkel glace.

Med den här gigantiska squashen kunde vi göra både krämig Squashsallad med risoni och Grillad squash med enkel glace. Och har du mycket squash kan jag lova att det passar att äta tillsammans. Men har du bara lite squash så kan du äta den grillade squashen till potatissallad, smashed potatoes eller något annat tillbehör.

Annons

Squash perfekt för grillen

Jag älskar grillad aubergine också men den blir mycket mer sladdrig i konsistensen. Om du får tag på en riktigt stor squash så är den ofta väldigt krispig och passar perfekt att lägga på grillen. Jag blandar glace i en mugg och penslar på när squashen redan ligger på grillen. På det sättet spar jag en del disk.

Grillad squash med enkel glace

Malin Turunen
Ett superenkelt alternativ till grillat kött som även fungerar som tillbehör på en buffé.
5 från 1 röst
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 25 minuter
Måltid Main Course
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 1-2 squash
  • 0,5 dl japansk soja
  • 0,5 dl BBQ-sås t ex Sweet Baby Ray's

Instruktioner
 

  • Skiva squash på längden. Om du har en pumpaformad, ta ur kärnhus och skiva.
  • Blanda soja och BBQ-sås i en mugg.
  • Hetta upp grillen ordentligt. Lägg på squash och pensla med glace.
  • Vänd och pensla andra sidan. Grilla minst 10 min.
Keyword grillat
Testat det här receptet?Skriv gärna en kommentar och ge ett betyg!
Tänk att en grönsak kan vara så vacker! Den här stora squashen har ett mjukt kärnhus som jag gröper ut med en sked.
Tänk att en grönsak kan vara så vacker! Den här stora squashen har ett mjukt kärnhus som jag gröper ut med en sked.

Eftersom jag fick en squash stor som en pumpa var det en bra idé att ta ur kärnhuset som blir lite mjukt och mjöligt när squash får växa sig stor. Däremot behöver du inte salta ur skivorna av squash när du ska grilla dem hårt. De blir inte beska trots att du inte saltat ur dem.

En squash stor som en melon räcker till flera olika rätter.
En squash stor som en melon räcker till flera olika rätter.

Det är min syster som alltid grillar squash när hon grillar andra saker. Jag har härmat henne, men istället för att ha det som ett tillbehör till kyckling så serverar jag den istället för kyckling.

Annons

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Sari skriver:

    5 stars
    Det blev väldigt gott! Glacen passade perfekt till squashen. Hade Santa Marias Smokey Hickory hemma och det blev kanon med japansk soja. Använde även samma glace till svensk grillost vilket blev super. Tack för detta.

    • Malin Turunen skriver:

      Hej!
      Åh det låter underbart! Nu blir jag hungrig – igen! Ska testa det på grillost också.
      Tack för tips!

      Malin

5 from 1 vote

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg