Supersnabb asiatisk laxsallad – recept och film

Jag älskar den här laxsalladen som blivit en av mina snabblagade favoriter. Det mesta kan du dessutom ha hemma i frysen: lax, mango och edamamebönor. En perfekt sallad för dig som älskar lime, koriander och srirachamajonnäs. Rostad lök ger gott krisp.

Malins asiatiska laxsallad
Ingredienser
- 4 bitar lax à 125 g, tinade
- 1 dl soja med ponzu eller japansk soja och en halv pressad lime
- 1 påse mixsallad 125 g
- 400 gram edamamebönor tinade
- 225 gram mango i bitar tinad
- 4 lime
- Sriracha Mayo Sauce
- rostad lök
- 1 kruka koriander
Instruktioner
- Skär den nästan helt tinade laxen i cm-stora kuber. Blanda med soja och ev lime och låt stå i cirka 10 minuter. Rör om då och då.
- Ställ upp fyra tallrikar och gör salladen direkt på dem. Dela upp mixsalladen, strö över edamamebönor och mango. Pressa en halv lime över varje portion.
- När laxen stått i 10 minuter, fördela den över salladen. Spritsa srirachamajonnäs över laxen och toppa med koriander och rostad lök. Servera gärna med en limeklyfta.
Video
Anteckning
Hittar du inte Sriracha Mayo Sauce i din butik kan du enkelt blanda ihop den själv. Till 1 dl färdig majonnäs (gärna Hellmans) tar du två msk srirachasås.Srirachasås är en vietnamesisk chilisås, ofta tillverkad i USA.Ponzu är en asiatisk citrussås gjord på citron, lime och apelsin. Kikkoman har en färdigblandad ponzusoja. Finner du inte den så ta 1 dl soja och 1/2 pressad lime. 

Mums så gott Malin!
Åh vad kul att du gillar den! Jag äter den nästan varje dag. 😍
Det var sååååå gott!!
Så himla god! 😍😍😍👍🏻
Härligt att ni gillade den! 😘
I morgon kommer ett recept med samma sallad fast med grillad lax. Nej, jag tröttnar aldrig! 😍