Vinbräserad lök – tillbehör till anka, kyckling och fisk

Annons

Det här receptet på Vinbräserad lök där du kokar rödlök med fänkålsfrön i vin och socker passar perfekt till den klassiska rätten Anka med apelsinsås, Canard à l’orange. Du kan också servera löken till fisk och kyckling.

Här puttrar Vinbräserad lök till höger och apelsinsås till ankbröst till vänster.
Här puttrar Vinbräserad lök till höger och apelsinsås till ankbröst till vänster.

Om du någonsin tröttnar på picklad rödlök så kanske du vill testa detta recept på Vinbräserad lök. En mera tillagad rödlök men ändå med den picklade känslan. Aningens mera lättsmält då den både får fräsa på i olja och sedan puttra under lock med vin och fänkålsfrön.

Lök på laxen – jamenvisst!

Jag serverar gärna löken till anka med apelsinsås, men den passar också perfekt till inkokt lax, och andra fiskrätter.

Annons

Vinbräserad lök

Malin Turunen
Löken kokar ihop så det blir inte så mycket som det först verkar.
5 från 2 röster
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 20 minuter
Måltid Tillbehör
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 2 rödlökar stora
  • 2 msk olja
  • 2 dl vitt vin torrt, oekat
  • 0,5 msk fänkålsfrön
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk strösocker

Instruktioner
 

  • Skala och skiva löken. Hetta upp oljan i en kastrull. Låt löken fräsa i minst 5 min.
  • Tillsätt vin, fänkålsfrön, salt och socker. Låt puttra i ytterligare 10 min under lock.
  • Ta av locket och låt puttra tills det mesta av vätskan kokat bort.
Testat det här receptet?Skriv gärna en kommentar och ge ett betyg!
Annons

Du gillar kanske också...

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg