Recept på grytstekt kyckling

Du gillar kanske också...

18 svar

  1. Göran skriver:

    Det är säkert gott men jag är änkling o kan inte allt det där bara alla kryddväxter!!!! billigare att äta ute har du recept för vanligt folk enmanshushåll
    köpa allt det kostar hälften får man kasta

    • Malin Turunen skriver:

      Hej Göran!
      Du har helt rätt i att kryddväxter i Sverige är mycket dyra och håller dåligt. Så om du ser recept med t ex timjan kan du byta ut färsk mot torkad timjan och ha i den redan från början. Samma gäller för oregano. Den färska kryddört som är svår att vara utan (om man nu älskar den) är koriander. Den går inte att byta ut, men du kan däremot bara hoppa över den. I just detta recept på kyckling är det inga färska kryddörter, men om du berättar vilka recept du menar så kan jag hjälpa dig att byta ut kryddörterna. Du ska inte behöva kasta dyra örter!
      Bästa hälsningar Malin

    • Spara skriver:

      Färska kryddväxter kastar man inte! Man sätter dem i fönstret och låter dem växa. På så sätt så har man kryddor hur länge som helst, nästan. Mat går att frysa in, så även färska kryddor. Lagar man mycket så har man flera måltider framöver. På så sätt spar man tid, energi och pengar. Kan inte tänka mej att det är billigare att äta ute🤔

  2. Mat-Madde skriver:

    Mycket gott, såsen blir så jäkla god. Nu har jag mat för hela veckan. 😊

  3. Annika skriver:

    Hej Malin, bryner du kycklingen i stekgrytan eller i en vanlig stekpanna?

  4. Lillemor Persson skriver:

    5 stars
    Den blev väldigt uppskattad av oss alla i storfamiljen, morföräldrar, barn och barnbarn. Påminner om min barndom när mycket gjordes i gryta på spisen och just den grytan har jag ärvt.

    • Malin Turunen skriver:

      Hej! Vad kul att höra att rätten blev uppskattad. Min pappa grytsteker kyckling så det påminner mig om barndomens middagar också!
      Bästa hälsningar/ Malin

  5. Gunnel skriver:

    5 stars
    Mycket gott smakar som när min älskade mamma lagade söndags middag!

  6. Saad Horami skriver:

    Hej,
    Jag har inte gjort det än men det låter bra. Min fråga är, kan jag ersätta vin med ngt annat?
    MVH
    Saad

    • Malin Turunen skriver:

      Hej!
      Visst kan du det! Du kan navända lite pressad citron istället. Ta ca 2 msk och resten vatten.

      Malin

  7. Tommy Andersson skriver:

    Hej, är lite novis i köket men ar en gryta och vill gärna testa. Jag kan inte se hur många grader det ska vara på ugnen? Gillar ju hasselbackspotatis men fattar inte hur man ska få plats med dom i en vanlig ugn. Jag vill ju ha klart kyckling och potatatis samtidigt eller tänker jag fel?
    Mvh Tommy

    • Malin Turunen skriver:

      Hej Tommy!
      Du får ju plats med massor av potatisar i en vanlig ugn! Särskilt eftersom du gör kycklingen i en gryta på spisen. Jag kör potatisen i två omgångar (ca 20 min x 2) på 225 grader. Skiva potatisen fint, men inte hela vägen. Smält smör och pensla och salta ordentligt. Jag struntar i ströbröd, men vissa gillar att ha det på potatisen. Ta ut efter 20 min och pensla igen.
      Om du är osäker på tiderna så håller kycklingen värmen hur bra som helst i grytan och det viktiga är att den är helt genomstekt. Potatisen tar ca 30-40 min i ugnen.
      Hoppas att du testar!
      Malin

  8. Annica Svantesson skriver:

    Kan man ta en järngryta? Jag har precis fått ärva en och hade tänkt att den skulle man tillaga mat i ugnen med. Men detta recept låter jättegott!

    • Malin Turunen skriver:

      Hej Annica!
      Visst kan du använda järngryta. Så gör alltid min pappa och det går hur bra som helst.

      Malin

  9. Junoa skriver:

    4 stars
    Jag har läst receptet flera gånger men hittar inte hur många grader och var i ugnen? 😊
    Låter gott och ska testa receptet!

    • Malin Turunen skriver:

      Hej!
      Det är för att det är en grytstekt kyckling! Du gör den alltså på spisen! Superenkelt och bra. Hoppas att du testar!
      Malin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg