Varm choklad med rom – recept på en värmande drink

Annons

Fins det något godare än varm choklad? Det skulle väl vara Varm choklad med rom! Det är en variant av Lumumba som oftast görs med cognac, men i det här enkla receptet använder jag mörk rom.

När vi glömt att slå på värmen i stugan är drinken Varm choklad med rom ett enkelt recept på att snabbt bli varm, inifrån och ut!
När vi glömt att slå på värmen i stugan är drinken Varm choklad med rom ett enkelt recept på att snabbt bli varm, inifrån och ut!
Gå till recept

Javisst är det kyligt ute och visst är det hög tid för glögg. Men jag vill ändå tipsa om det här enkla receptet på Varm choklad med rom. En drink som värmer ända in i själen!

Tur det! För när vi kommer fram till stugan en mörk och kylig fredagkväll inser vi att ingen av oss har slagit på luftvärmepumpen. Det är superfiffigt att ha appar i telefonerna, så länge man kommer ihåg att slå på värmen med dem.

Annons

Tomas springer ner för att slå på en brasa i bastun medan jag letar febrilt efter något att göra en värmande drink med. I vanliga fall brukar jag alltid köpa med mig äppeljuice. Har du bara äppeljuice, ginger beer och lite lime så kan du få ihop vilka drinkar som helst tycker jag. Just denna fredag har vi båda glömt att köpa med äppeljuice också.

Jag kikar vidare i skåpen och funderar på en Irish Coffee. Men då SKA det vara grädde på toppen. Annars blir det ju bara för påvert. Och vispgrädde hittar jag tyvärr inte. Men vi har ju mjölk!

Vår kära bastu i stugan. Efter Varm choklad med rom och en skön bastu så är stugan varm igen.
Vår kära bastu i stugan. Efter Varm choklad med rom och en skön bastu så är vi inte frusna längre.

Varm choklad med rom en succé!

Först tänker jag på den klassiska drinken Lumumba. Varm (eller kall choklad) med cognac eller brandy. Det har vi i och för sig, men som sagt ingen vispgrädde som den helst ska toppas med.

Det får helt enkelt bli en enklare variant av Lumumba som jag gör med mörk rom. Om du gillar sötare drinkar kan du helt enkelt göra varm O’boy och hälla i rom. Om du vill ha en vuxnare smak blandar du kakao och socker cirka 50/50 och vispar upp i mjölk samtidigt som du värmer den. Häll i mörk rom efter behag.

Herregud vilken succé! Varför dricker vi inte den här enkla drinken oftare? Ja så resonerar vi medan vi känner choklad och rom värma upp oss inifrån och ut. Innan bastun är klar så är vi båda varma ända ner i tårna. Men ni vet hur det är: bastu är ALLTID rätt.

Varm choklad med rom

Malin Turunen
En enkel och värmande drink som kan serveras som dessert efter en mäktig middag.
5 från 2 röster
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 3 minuter
Total tid 8 minuter
Måltid Drinkar
Portioner 1 drink

Ingredienser
  

  • 1 tsk socker
  • 1 tsk kakao
  • 1,5 dl mjölk
  • 5 cl mörk rom

Instruktioner
 

  • Blanda kakao och socker.
  • Värm upp mjölk och vispa ut chokladblandningen i mjölken.
  • Tag från plattan och häll upp i ett glas.
  • Häll i rom och smaka av.
Testat det här receptet?Skriv gärna en kommentar och ge ett betyg!
Annons

Du gillar kanske också...

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg