Två små svin tar smörrebröd på allvar
En av sommarens bästa luncher intogs på Två små svin i Årsta. De serverar smörrebröd som inte skämtas bort i första taget. Precis så lite bröd och så enormt mycket sovel som jag vill ha det!
Vi var ett helt gäng så vi kunde testa de flesta smörrebröden på menyn. Rostbiff, sill och panerad spätta hör ju liksom till. Men min favorit blev den varmbakade leverpastejen med bacon, syltlök och stekt svamp, cornichons och kapris. Flera sillsmörrebröd var goda och mättande. Rostbiffsmackan var absurt stor och också bra. Den minst spännande var nog spättan. Men den är ju som den är. Med dansk remoulad. Jättegod som alltid, men de andra var ÄNNU godare.
Ett enda smörrebröd hade lätt räckt för att jag skulle bli proppmätt, men de rekommenderar två bröd per person och jag gick på den. Men bäst är att vara flera så att man kan dela lite och testa flera olika.
Sommartid har Två små svin en otroligt mysig uteservering i en trädgård i olika etage. Men det är också väldigt mysigt och ombonat inne i restaurangen så tar er dit när som helst! När är en inte sugen på smörrebröd liksom?