Test: restaurang Palett – lyxig matdoldis i Vasastan

Annons

Jag fick komma på pressmiddag på nyöppnade krogen Palett redan i december. Men jag har haft svårt att formulera mig runt denna krog som har skyhöga ambitioner i köket. Men jag undrar för vem?

Kvällens meny på restaurang Palett.
En meny som skulle passa på vilken stjärnkrog som helst!

Restaurangen Palett ligger ovanpå snyggt inredda biljardhallen JoLo, och har samma ägare: Anders Bohman, Michael Juhlin och Ann-Sofie Löfgren (som är förbundskapten i Svenska Biljardförbundet och både SM- och EM-medaljör).

Förrätt med burratina mozzarella, tomater och mandel på restaurang Palett.
Underbar förrätt med burrata, tomater och rökta mandlar.

Köksmästaren Marcus Lindberg Stoltz kommer närmast från Wasahof där han också var kökschef. Hans matlagningstalang och ambitioner går inte att ta miste på, även om detta är en bjudmiddag. Det är mat som man kan förvänta sig på en enstjärnig krog i Stockholm. Inte alls lika förväntad ovanpå en biljardhall. Otroligt vällagad och genomtänkt.

Annons
Varmrökt röding med en perfekt mängd pepparrot på Palett.
Varmrökt röding med en perfekt mängd pepparrot.

Avskalad inredning

Palett ligger på Västmannagatan 50 i Stockholm. Inredningen i krogen är gjord av arkitektbyrån Trigueros Architecture och beskrivs som ”sober, monochrom färgskala med inspiration från 60-talet.” För mig ger inte inredningen eller färgvalet ens någon liten hint om 60-tal. Faktiskt är det en av de minst mysiga jag upplevt sedan jag åt lunch i Bonniers matsal/möteslokal ”Arenan”.

Palett har faktiskt nästan samma stolar som i Arenan. Dyra designstolar säkert, men inte desto mindre pinniga och osköna. I taket är ledningar synliga och belysningen påminner mer om industri-look än om 60-tal. Nu ska det sägas att vi är här när Palett är nyöppnad och inredningsmässigt kan det ha hänt grejer i lokalen sedan dess. Jag hoppas verkligen det för Marcus Lindberg Stoltz mat förtjänar en mer njutbar inramning.

Mysigast i restaurangen är sofforna längs väggen. Min bordskavaljer är Carlos Norlén (DJ, fotograf och en av vinpoddarna i mysiga ”Dos Gardenias”, den andra är Amalia Gonzalez Stöckel.)

Jag skulle kunna betala Paletts priser för Lindberg Stoltzs fantastiska mat om den serverades i en vacker miljö med vita dukar och tända ljus. Eller i en supermysig krog med mycket plysch och sköna fåtöljer. Men i denna avskalade lokal… Tja, tydligen inte eftersom jag inte gått tillbaka för att testa krogen ”på riktigt”. Och det är synd och skam på den här fantastiska maten.

Svampbuljong med tillbehör på Palett.
Den här svampbuljongen kanske inte ser så mycket ut för världen men ojojoj! Vilken smaksensation.

Snälla testa Palett!

Om du är mindre känslig för kala miljöer och pinniga stolar, samt har en ganska välfylld plånbok så ber jag dig vänligen men bestämt att gå och testa en finfin matupplevelse på Palett. Berätta gärna vad du tyckte för mig sedan.

Annons

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *