Test: trevlig kväll på Asian Post Office

Gänget bakom Supper startade Asian Post Office i Niklas Ekstedts gamla lokaler på Regeringsgatan 66 för ett tag sedan. Jag var äntligen där med kompisar och hade en rejält trevlig och god afton.
Eftersom mina sista besök på nya krogar varit uteslutande asiatiska så fortsätter jag på den linjen. Med viss uppblandning dock. Både Videgård och Yuc LatAsia är ju lite blandade och samma gäller för Asian Post Office, som jag hädanefter kommer att kalla APO.
Precis som på de förut nämnda krogarna gäller smårätter som delas av sällskapet vid bordet. Här på APO har de en vettig syn på hur många rätter vi behöver.
Jag kan bli väldigt störd när servicen förklarar: ”vi brukar rekommendera fyra, fem rätter per person” när vi just fått veta att vi har bordet i två timmar. Här på APO finns inget sådant snack. Vår servitris säger att fem, sex rätter brukar räcka för tre. Vi beställer några extra och delar på en dessert och det blir perfekt.

De är bra på drinkar också. Kvällens favorit blir Hibiskus. Så här förklaras den av APO: Roku Gin, maraschino, hibiscus syrup, violet, yuzu, orange flower water.
Beroendeframkallande räkor
En av oss som varit här förr säger att de serverar beroendeframkallande räkor. Hon har rätt! De serveras också i generös mängd så att en skål till oss tre hela kvällen (145 kr). Jag kan gå hit för en drink och en skål räkor bara. Missa alltså inte: APO’s sötstarka tempuraräkor!

En annan supergod rätt är Anklever på puffade riskex med yuzu- och gari-marmelad. YUM! Vi äter också en mycket mumsig halstrad Rangers Valley ryggbiff med svart vitlöks-tryffelcréme och nashipäron samt friterade dumplings med het majo.

Den isade tonfisken med grönt täcke av sticklök, spenat och koriander som ligger i ponzusoja, är väl så isig, och trots att det inte är något fel på smakerna så fryser en del av tartaren fast i skålen och tja, det blir bara för kallt! Den skulle smaka mer om den inte var isad.

Den enda rätt vi beställer in som jag inte skulle rekommendera var den jag ivras för att vi ska ta in: Halstrad laxsashimi, tryffel, friterat purjotrassel. Laxen är för salt och jag blir besviken. Det blir inte mina två kompisar som glatt äter upp hela rätten. Skönt att man kan tycka olika.
Vi slutar med flaggan i topp och tar in en fin dessert: Chokladsorbet, misokola och ingefärskaka. Japps, den slinker ner! Nu är vår sittid slut och då rekommenderar vår servitris att vi tar plats i baren, vilket bara betyder att vi får byta bord och det blir hur bra som helst. Notan blir inte fasligt dyr heller så jag återkommer gärna till APO inom kort! Mycket bra. Fyra gafflar.