Stockholm har missat poängen med street food

Du gillar kanske också...

4 svar

 1. Eva skriver:

  Tyvärr måste jag hålla med dig, det hade varit så mycket roligare om du hade haft fel.
  Roligt att testa nya maträtter, byta food truck som man byter väska. Få en favorit.
  Är det kostnaden för vagn, råvaror, lön mm som är orsak ?
  Eller vinst intressen ?

 2. Fredrik skriver:

  Jag ägde själv en food truck tillsammans med en kompis tills för ungefär ett år sedan. I början gick det väldigt bra, och vi var en av dom populärare truckarna i stan. Men sedan så dubblade Sthlm Stad årsavgiften, och gav oss färre bra ställen att stå på. Dessutom så dubblades antal truckar från ca 40 st till ca 80 st. Den stora majoriteten av truckarna går precis runt nuförtiden, och det är väldigt svårt att få dom sålda om man går i dom tankarna. Skulle gissa att genomsnittstrucken säljer runt 40 portioner per lunch mån-fre. Kostar en rätt då 100:- så blir det 4000:-/dagen, vi avrundar till 4500:- om en del kunder vill köpa dricka. Det blir en omsättning på ca 90000:-/mån. Ta skatt på det, inköp på runt 25000:-, avbetalning på truck (vår låg på 15000:-/mån), tillstånd, gasol och soppapengar etc etc..och så ska pengarna som blir över delas på minst 2 personer, i bästa fall. Det är knappast en guldgruva för 90% av truckarna..

 3. Malin Turunen skriver:

  Hej Eva och Fredrik!
  Precis som Fredrik säger så har de höjt kostnad för tillstånd mm. Men det var ju inte som att det var billigt i början heller? Det har varit dyrt från starten. Men precis som Fredrik säger så är det en kostsam affär att driva en food truck.
  Sedan har jag aldrig trott att det är en guldgruva. Vad jag undrar är ju snarare varför folk orkar köa för att äta från papperstallrik när du får bättre service + trevlig miljö på en restauranglunch för samma pris.
  Men absolut kan vi beskylla Sthlm Stad för att de pajat hela idén med street food för oss hungriga kunder och er entusiastiska matlagare!

 4. SB skriver:

  Det är ju en jättekul grej med food truckar men så himla tråkigt att Sthlm stad ska förstöra ideen med höga avgifter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *