Sluta genast prata om manliga och kvinnliga smaker

Du gillar kanske också...

9 svar

 1. Gunilla skriver:

  Exakt Malin! Jag blir också så matt av sådant snack, som du vet. Tjejöl har jag även drabbats av – sicken bullshit.

 2. Malin skriver:

  Ja inte känns det 2014?
  Fram för könlösa drycker!

 3. Erica Landin skriver:

  Ja verkligen… Höll på att gå igång på en stackars vinproducent som inte visste bättre när jag var nere i Tyskland på vinmässa i veckan. Jag förstod verkligen inte vad det var som gjorde ett halvsött, enkelt vin med rosa flaska mer lämpat för mig som tjej. Tala om att säga till oss att vi inte har smak och inte kan förstå de ”svåra” grejerna. Knappast ett vin jag lär rekommendera…

 4. Zeldabella skriver:

  Men, med risk för att bli missförstådd och därmed hängd – Kan man inte tolka grabbig och kvinnlig på andra sätt? Eller ska de döpas om till rå+tuff+stark+smakstark+testosteronstinn+högalkoholhatig och förfinad+mjuk+söt+vänlig+hormonstyrd+lågalkoholhaltig – Gör det nåt? Det behöver väl inte tolkas som könsfrågor idag, nuförtiden? 😉

 5. Malin skriver:

  Med risk för att jag har missförstått dig.
  Hur kan man tolka manligt och kvinnligt som något annat än förutfattade könsroller? Som sällan stämmer.
  Läs gärna Ericas inlägg ovan. Exakt den sortens fördomar är det som går mig på nerverna. En dryck är stark, söt, svag, god, läskande etc. Det finns ingen anledning att utgå från att män/kvinnor har exakt samma smak.

 6. Carro skriver:

  Varför inte döpa om de till rå+tuff+stark+smakstark+högalkolholhaltig? Som Malin skriver, vad är det som gör de egenskaperna manliga? De beskriver dessutom smaken bättre, utan att bidra till ett fortsatt ojämlikt samhälle. Visst, det kan tyckas vara en simpel, ganska obetydlig sak i könsfrågan, men nånstans måste man börja.

 7. David skriver:

  Jag var där och reagerade också på hur de hela tiden pekade ut manligt och kvinnligt. Fullkomligt och hopplöst onödigt!
  Hoppas att whiskyn smakade! 🙂

  • Malin Turunen skriver:

   Whiskyn smakade fint!
   Jag har varit där efteråt och helt sluppit pratet om manligt och kvinnligt. Jag ska faktiskt dit nu snart!

 8. Nette skriver:

  Bra skrivet, Malin. Själv gillar jag allt från rökig 60-procentig maltwhisky till mild och gräddig Amarula. Vad jag väljer beror helt på sammanhanget (före eller efter maten, vad det är för mat osv) och jag har aldrig förstått vad detta har med manligt och kvinnligt att göra. Dock rätt kul när man får grabbarna grabbs i fina baren att tystna och stirra genom att beställa någon vällagrad specialwhisky…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *