Recept på enklaste och godaste kokta tomatsalsan! - MatMalin.se

Recept på enklaste och godaste kokta tomatsalsan!

Egen salsa är guld värd! Som det heter. När jag gör kall salsa brukar jag grilla tomater och chili tills de blir lite svarta, hacka ihop med vinäger, socker, salt och koriander. Här nedan är mitt bästa recept på kokt salsa!

Recept på kokt tomatsalsa

Recept på kokt salsa – två varianter!

Matmalins kokta tomatsalsa

För en rökigare salsa låter du en chipotle koka med istället för färsk chili eller guajillo.
Testa dig fram till din favorit! Den rökigare varianten passar jättebra till citrussyrlig pulled chicken medan den syrligare salsan passar utmärkt till tacos al pastor (när man har mer hårdstekt kyckling, fläsk eller kött i sina tacos). Santa Maria har faktiskt ett helt ok utbud på torkade chilisorter som hänger i plastförpackningar intill kryddavdelningen. Ibland finns de på grönsaksavdelningen också.
Inga betyg ännu
Total tid 30 minuter
Måltid Tillbehör
Kök Mexikanskt
Portioner 4 person

Ingredienser
  

  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2 msk olja
  • 4 tomater i bitar
  • 1 gul lök i bitar
  • 1 röd chili hackad med kärnor, färsk spansk peppar eller guajillo
  • 1/2 tärning kycklingbuljong
  • ca 2 dl vatten
  • salt
  • ev lime
  • koriander

Instruktioner
 

  • Hacka vitlöksklyftorna och tokfräs dem i oljan tills de är bruna – inte svarta men nästan brända! Använd en djup kastrull.
  • Tillsätt tomater, gul lök, chili och buljongtärning. Häll på vatten så att det täcker. Koka i ca 15 minuter.
  • Ta kastrullen från plattan och mixa salsan slät med mixerstav.
  • Smaka av med salt och eventuellt lime. Tillsätt färsk koriander efter behag när salsan svalnat något.
Keyword chili, kokt, koriander, Salsa
Testat det här receptet?Skriv gärna en kommentar och ge ett betyg!

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Yvonne skriver:

    Mycket fin. Tack! Men vatten behövde inte jag till dessa saftiga tomater.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg