Pilgrimsmusslor med brynt sojasmör – recept på enkel och lyxig förrätt
Efter nästan en hel sommar med grillat kött och kyckling kan jag längta starkt efter fisk och skaldjur. Den här enkla förrätten, Pilgrimsmusslor med brynt sojasmör, tar cirka fem minuter att laga men smakar gudomligt. Jag älskar recept med få ingredienser som ändå ger 100 procent smakupplevelse och det här är precis ett sådant.
Gå till receptHär i affären närmast stugan får vi bara tag på frysta pilgrimsmusslor och de fungerar utmärkt. De är dock ganska små så här tar vi minst tre stycken till varje portion. Tomas får fyra. När du stekt musslorna i det brynta smöret häller du i japansk soja och en drös pumpakärnor för att få ett härligt knaper samt en ännu nötigare smak på förrätten.
Bubbel gör Pilgrimsmusslor med brynt sojasmör extra lyxiga
Jag tycker ju alltid att det är trevligt med bubbel till förrätten. Eftersom pilgrimsmusslor i sig är ganska söta så hjälper det att pressa över citron innan servering om du vill dricka torrt vin till. Och det vill du väl? Citronen tillför en underbar syra som behövs oavsett måltidsdryck.
Här är en annan variant, ett recept där man gör en bädd med svamp och purjolök.
Pilgrimsmusslor med brynt sojasmör
Ingredienser
- 6-8 pilgrimsmusslor
- 25 gram smör
- 1 krm salt
- 2 msk japansk soja
- 3 msk pumpakärnor
- 0,5 citron
Instruktioner
- Tina pilgrimsmusslorna om de är frysta.
- Hetta upp en stekpanna och bryn smöret.
- Lägg i musslorna och salta försiktigt. De ska bara stekas 1-1,5 min per sida på hög värme.
- Ta upp musslorna och tillsätt soja och pumpakärnor i smöret. Rör om.
- Lägg upp 3-4 musslor på ett fat och skeda över smöret. Pressa över en klyfta citron och servera genast.
Så otroligt goda de var. Prefekt med pumpafrön för att få lite knaptrigt till.