Keso frukt & bär – en nyttigare risifrutti
Keso är ett alternativ till en macka som mellanmål. Nu kommer två varianter med sylt i botten av Kesoburken, en med jordgubb och en med äpple kanel. Jag har testat Arlas Keso frukt & bär.
Jag minns när Bob laserade risifrutti. Vilken succé! Och så jämarns söt! Som en dessert mer än ett mellanmål. Nu tar Arla upp kampen om storsäljande mellanmål med sina nya produkter. Keso, eller grynost, är ju helt klart ett nyttigare alternativ till söt risgrynsgröt.
Keso frukt & bär behöver knaper
Själv har jag aldrig varit såld på Keso. När folk började göra hårdbrödmackor med avokado och Keso hade jag svårt att förstå tjusningen. Det var först när jag testade den med torkad frukt och nötter i locket jag började gilla Keso.
När jag tänker efter var det faktiskt exakt samma sak med overnight oats. Varför denna trend? Det var inte alls kul! Det var först när jag gjorde Overnight Oats med kanderad ingefära och cashewnötter som det blev gott.
Arla propsar på att nyheterna har ”låg sötma”. I burken, som rymmer 150 gram, är det lite, lite sylt i botten och en stor del laktosfri keso ovanpå. Sylten kanske inte innehåller mycket socker, men söt är den likafullt. Att bara äta Keso med sylt blir ganska jolmigt och tråkigt i längden. Här behövs knaper!
Grynost med cashew och torkad frukt ett perfekt mellanmål
Jag häller i lite torrostade cashewnötter och det piggar förstås upp. Men nä. Detta är inte ett mellanmål för mig. Det är däremot Keso med cashewnötter, ananas, apelsin och papaya. Här har Arla lyckats perfekt! Där är den torkade frukten och hackade nötter i locket och när man blandar ihop detta med krämig Keso så har man det perfekta mellanmålet! Synd att inte den också är laktosfri.
Pris för Keso frukt & bär cirka 15 kr.