Hamburgare är inte råbiff!

Du gillar kanske också...

4 svar

 1. maja skriver:

  jag håller verkligen med!! men jag undrar en grej: visst gäller rekommendationen från livsmedelsverket just köttfärs el iaf liksom färdigmalet kött? Vi har själv köttkvarn hemma och då vet jag ju att köttet förvarats kallt och malts precis innan stekning osv. Då måste det väl vara OK att steka helt igenom? Köper vi färdig färs steker vi alltid igenom (det står ju t.o.m på förpackningen oftast!…). Där tänker jag att liksom, ju längre det varit malt, desto större risk för ehec-bakterier. För annars skulle det ju aldrig vara ok att äta malt rått kött, typ råbiff. Tänker jag fel tror du?

 2. Malin skriver:

  Hej Maja!
  Jag tror du tänker helt rätt.
  Detta råd gäller färdigmalt kött eller de burgare man köper på restaurang då man som kund inte har någon koll på hur länge färsen varit mald. Säkert är de flesta krögare jättenoga och vet att den inte kan ligga länge efter malning, men det är lite det som är min poäng, hur vet jag att DE vet det?

 3. Word! Vill också ha burgaren lätt rosa, och med loads of ost.

 4. Malin skriver:

  Men eller hur!
  Oj vilken fin blogg du har Anna!
  http://saycheeseblog.com/
  För alla ostlovers out there.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *