Franskt tema på finska fartyg

Annons
Mycket franskt med ostron och champagne.

Mycket franskt på Viking Line med ostron och champagne.

Viking Line har franska temaveckor 11 mars till 30 april. Det betyder att mat och dryck kommer från Frankrike. På Åbo- och Helsingforskryssningarna är även underhållningen fransk vilket betyder att man kan råka ut för både mimare och karikatyrtecknare, men också uppleva cancan-dansare, fransk skönsång och dragspelsmusik.
Viking Lines kockar har fått vara på kulinariska skolan Cordon Bleu i Frankrike och lärt sig laga äkta fransk finmat.
Några journalister och lite annat folk fick komma och prova mat och vin och lyssna på dragspelsmusik.

Kåldolme med sniglar.

Kåldolme med sniglar.

Jag provade äta sniglar igen, men med en fobi i bagaget är det ändå lite svårt. Här var de inrullade i kål, dränkta i smör med vitlök och en mycket fin brunoise. Vinet till var det godaste jag druckit på länge:

Joseph Drouhin Pernand Verglesses 2010.

Joseph Drouhin Pernand Verglesses 2010.

Tyvärr finns det inte på Systembolaget, men åker du Viking Line så passa på att smaka på denna pärla!

Annons
En liten perfekt tarte tatin till dessert.

En liten perfekt tarte tatin till dessert.

Annons

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *