Egna vietnamesiska sommarrullar

Annons
Att göra egna sommarrullar är mest en fråga om mise en place, hacka och lägga i skålar.

Att göra egna sommarrullar är mest en fråga om mise en place, hacka och lägga i skålar.

Både jag och min man är galet förtjusta i färska vårrullar – sommarrullar. Men inte förrän i går kom vi på att vi skulle göra våra egna.
Rispapper och glasnudlar finns i de flesta välsorterade matbutiker nu. Vi fyllde våra sommarrullar med sallad, glasnudlar, räkor, paprika, hackade jordnötter, röd chili, koriander och thaibasilika. Krispigt och fräscht!

Att göra sommarrullar är lättare än man kan tro då rispapper i princip är självhäftande.

Att göra sommarrullar är lättare än man kan tro då rispapper i princip är självhäftande.

Inte den snyggaste rätten men ack så god!

Inte den snyggaste rätten men ack så god!

Sedan har vi olika favoritdipsåser. Min är stark och syrlig med mycket lime, vietnamesisk chilisås, ljus soja och sesamolja. Makens favvo är sötare, lite i stil med hoisinsås med röd chili och sesamolja och koreansk soja.

Annons

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *