Enkel middag i juletid!

Annons
Välj en enda sak från julbordet om du ska ha middag i juletid. Som mina goda julköttbullar som du serverar med mos, sås och pressgurka. Eller något helt annat, italienskt eller asiatiskt till exempel.
Välj en enda sak från julbordet om du ska ha middag i juletid. Som mina goda julköttbullar som du serverar med mos, sås och pressgurka. Eller något helt annat, italienskt eller asiatiskt till exempel.

Just nu kommer många på att det blir flera sammankomster under julledigheten där det tarvas en middag. Men vad ska man bjuda på? Här är några enkla tips!

Här är mitt råd till alla er: Gör det enkelt för er! Alla har förståelse för att tiden innan jul och de få mellandagarna vi har passar bäst för lite avslappnat häng.
Man får hoppas att de flesta får nog av julmat på annat håll så bjud på något helt annat, Italienskt eller asiatiskt kanske? Gärna rätter som kan stå färdiga när gästerna kommer så att alla får umgås och ingen behöver stå i köket och svettas.

Antingen väljer man en enda grej från julbordet och gör fantastiskt goda köttbullar, men istället för rödbetssallad äter man dem klassiskt med potatismos, sås och lingon samt det godaste av allt: egen snabbinlagd gurka! Ett måste till köttbullarna.

Här är recept på mina godaste julköttbullar. 
Och här är recept på pressgurka som man måste ha till.

Annons

Eller så väljer man att gå i helt motsatt riktning och bjuder på en italiensk vegetarisk auberginegratäng med massor av ost!
Här är recept på Melanzane alla parmegiana 

Skulle jag själv fixa middag skulle jag kanske börja med en vit, kall glöggdrink med salta lättfixade tilltugg, parma och fikon till exempel.
Här är receptet på min bubbliga glöggdrink + tips på tilltugg

En värmande enkel soppa är en perfekt middag. Den här morotssoppan med hetta av chili samt juliga smaker av apelsin och ingefära är en modern klassiker!
Recept på min enkla morotssoppa

Till efterrätt blir det smörstekta äpplen med kanelckrunch. Så gott och så enkelt!

Smörstekta äpplen med kanelcrunch

Varmt, kallt, lent och knaprigt. I den här desserten finns allt!
Inga betyg ännu
Tillagningstid 20 minuter
Måltid Dessert
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 3 röda äpplen gärna Sydtyrolska äpplen
  • 2 msk smör
  • 2 msk mörk rom Amaretto eller brandy
  • 2 msk strösocker
  • vaniljglass
  • granola gärna med kanel

Instruktioner
 

  • Skär äpplen i bitar. Smält smör i en stekpanna.
  • Stek äpple på ganska hög värme. Tillsätt rom, Amaretto eller brandy. Om barn ska äta så bara uteslut alkoholen.
  • Tillsätt socker och låt koka in i äpplena ett tag.
  • Servera heta äpplen med vaniljglass och färdigköpt granola, gärna med kanelsmak. Om du inte hittar det kan du bara pudra över lite kanel.
Testat det här receptet?Skriv gärna en kommentar och ge ett betyg!
Annons

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Maria skriver:

    Taget! Perfekt med gryta på fredag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg