Bubbelveckor på Viking Line

Annons
Ett glas bubbel före maten.

Ett glas bubbel före maten.

I Viking Lines à la carte-restauranger serveras under hela maj en mycket prisvärd bubbelmeny komponerad av Ålands stolthet, kocken Michael Björklund och finska champagne‐ och vinkonnässören Essi Avellan.
Vi fick äta menyn på Helsingforsfartyget Mariella som legat på varvet i Landskrona för en ombyggnation. Bland mycket annat har skeppet fått två nya restauranger, Plate Social Dining och Ocean Grill. Men glädjande nog känner man igen sig i den vackra à la carte-restaurangen som bara fått en ansiktslyftning.
Trerättersmenyn kostar 350 kronor och champagnepaketet till det, 248 kronor. Otroligt prisvärt! Men det finns även ett mousserande vinpaket för 138 kronor.

Menyn.

Menyn.

Skummande skaldjurssoppa med halstrad pilgrimsmussla och dillcrème samt krutonger.

Skummande skaldjurssoppa med halstrad pilgrimsmussla och dillcrème samt krutonger.

 

Halstrad gös med kajplöksås och örtslungade rotsaker samt ärtcrème.

Halstrad gös med kajplöksås och örtslungade rotsaker samt ärtcrème.

 

Lättfrusen mjölkchokladmousse med hallon och kinuski.

Lättfrusen mjölkchokladmousse med hallon och kinuski.

Till förrättssoppan fick vi Tattinger Prélude Grands Crus Brut NV, till gösen Laurent Perrier Cuvée Rosé och till desserten Piper Heidsieck Sublime.

Tom Laaksonen har tävlat med finska kocklandslaget men är nu anställd av Viking Line.

Tom Laaksonen har tävlat med finska kocklandslaget och är nu anställd av Viking Line.

Annons

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *