Recept på Morotssoppa med ingefära och apelsin

Annons
Ett enkelt recept på Morotssoppa med ingefära och apelsin.
Ett enkelt recept på Morotssoppa med ingefära och apelsin.

Soppa är en perfekt värmande rätt i höst- och vintermörker. Jag brukar duka extra flott när jag bjuder på enkla rätter så att det ändå känns riktigt festligt. Här är mitt enkla recept på morotssoppa som får asiatiska smaker av kokos, ingefära, chili och citrus. Vegetarisk och supergod!

Morotssoppa med ingefära och apelsin

Malin Turunen
En enkel god soppa som fungerar lika bra som en liten förrätt som värmande huvudrätt tillsammans med bröd och lagrad ost. Som förrätt räcker den till 8 pers. Hur mycket salt du behöver beror på vilken buljong du använder.
Inga betyg ännu
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 35 minuter
Total tid 40 minuter
Måltid Huvudrätt
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 gul lök liten
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olja
  • 500 gram morötter
  • 1,5 liter vatten
  • 1,5 grönsaksbuljongtärning
  • 2,5 dl kokosgrädde
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 msk ingefära färsk, riven
  • 1 apelsin saft och rivet skal
  • 1 tsk salt

Instruktioner
 

  • Hacka lök och vitlök. Fräs i oljan.
  • Skala och hacka morötterna. Låt fräsa med löken en stund.
  • Häll på vatten och buljong och koka i minst 25 min.
  • Ta från plattan och mixa slät med en stavmixer eller i en blender.
  • Sätt tillbaka på plattan och rör ner kokosgrädde, cayennepeppar, ingefära apelsinskal och -juice samt salt. Späd ev med mera vatten om du tycker att soppan är för tjock. Smaka ev av med mera salt.
Testat det här receptet?Skriv gärna en kommentar och ge ett betyg!
Annons

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg