Fira Saint Patrick’s med en Guinness float!

Annons
Guinness och ostron – en utmärkt kombination.

Guinness och ostron – en utmärkt kombination.

På söndag är det Saint Patrick’s Day. Då dricks det enorma mängder Guinness och helst har man på sig något grönt för att fira Irlands nationaldag och skyddshelgonet Patrick.
Chefsbryggmästaren från Guinness, Mr Fergal, var på blixtvisit i Stockholm och pratade Guinness och mat i kombination. Ostron passar utmärkt hävdar han, och alla andra som smakade. Jag tål inte ostron själv så jag får tro dem på deras ord. En perfekt starter den 17 mars.
Till varmrätt äter Mr fergal helst en irish stew. Det är kort sagt en köttgryta, helst gjord på lamm, med potatis och morötter.
Men det roligaste är desserten! En helt ny upplevelse för mig, en öl float! Häll Guinness (helst extra stout) över en stor kula vaniljglass i ett glas. Klart! Och så gott. Alla brända kaffetoner och den goda beskan som finns i ölen passar helt geschwint till vaniljglass. Detta kommer att bliva min melodi! Och definitivt det jag kommer att bjuda familjen på på söndag.
Jag skulle gärna ha ett gott recept på irish stew också. Någon som kan hjälpa mig? 

Karin Berntson, ölutbildare från Carlsberg, häller upp en Guinness float.

Karin Berntson, ölutbildare från Carlsberg, häller upp en Guinness float.

 

Mr Fergal häller upp Guinness extra stout, den Guinness han tycker passar absolut bäst till mat.

Mr Fergal häller upp Guinness extra stout, den Guinness han tycker passar absolut bäst till mat.

Annons

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *