Recept på stuvad vitkål med isterband

Annons
Recept på stuvad vitkål med isterband.
Recept på stuvad vitkål med isterband.

Stuvad vitkål kan vara ett alternativ för den som längtar efter potatisgratäng och stuvad potatis, men vill undvika den delikata knölen av någon anledning. Stuvad kål kan till och med vara en ersättning för stuvade makaroner om du hårdsteker falukorv till. Här är recept på ett användbart tillbehör.

Stuvad vitkål med isterband

Klassiskt serveras isterband ofta med stuvad potatis, men testa äta dem med stuvad vitkål. Supergott!
4.25 från 4 röster
Total tid 30 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Portioner 6 personer

Ingredienser
  

  • 1 kg vitkål
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk dijonsenap
  • 0,5 tsk salt
  • 6 isterband
  • inlagda rödbetor

Instruktioner
 

  • Hetta upp vatten och lös upp grönsaksbuljongen i en stor gryta.
  • Häll i vitkålen och koka upp. Koka under lock i cirka 10 minuter.
  • Kolla om kålen är mjuk. Tillsätt grädde och mjölk och koka utan lock i 5 minuter.
  • Red av med Maizena till lagom konsistens, det kan behövas mera redning. Rör i senap och smaka av med salt.
  • Snitta isterbanden i skinnet. Stek dem på medelvärme i cirka 8 minuter.
  • Servera isterbanden med den stuvade kålen och inlagda rödbetor.
Testat det här receptet?Skriv gärna en kommentar och ge ett betyg!

Här är recept på stuvad vitkål till gravad eller rimmad lax!

Annons

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Tomas skriver:

    4 stars
    En favorit bland rätter! Denna vitkål är supergod!

4.25 from 4 votes (3 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg