Enkelt recept på krusbärsmarmelad med vanilj

Annons
Ett superenkelt och gott recept på krusbärsmarmelad. Eller sylt! Man får själv välja vad man vill kalla den.

Efter den torraste sommaren någonsin är jag mycket glad att vi satsade mer på bärbuskar än på andra grödor i våra få pallkragar i stugan. Krusbärsbuskarna gav oss tillräckligt för att koka två burkar med underbart god marmelad. Här är det enkla receptet. Jag mixar alltid min marmelad då jag gillar den slät och lättbredd.

Marmelad ska helst vara vummad, eller mixad som vissa säger. Här är mitt bästa recept på mixad krusbärsmarmelad.

Marmelad ska helst vara vummad, eller mixad som vissa säger. Här är mitt bästa recept på mixad krusbärsmarmelad.

Eftersom krusbär inte är de roligaste bären att plocka, taggigt och lite lön för mycket möda, så har jag gjort ett recept för en lite mindre skörd. Men det plussar du lätt på om du älskar att plocka krusbär och har tillgång till många buskar.

Enkel krusbärsmarmelad med vanilj

Ett recept för den som inte har mängder med krusbär, men som är lätt att dubblera och ändra efter mängden bär. Jag vill ha en ganska syrlig och inte för fast marmelad, därför använder jag 2 delar bär, 1 del syltsocker. Smaka av med vanligt strösocker om du tycker att den blir för syrlig.
4.42 från 29 röster
Total tid 30 minuter
Måltid Frukost
Portioner 2 burkar

Ingredienser
  

  • 400 g krusbär röda
  • 200 g syltsocker
  • 2 tsk vaniljpulver gärna Ürtekram

Instruktioner
 

  • Skölj och rensa bären från skräp och den lilla "piggen".
  • Koka bären med syltsocker och vaniljpulver. Tillsätt en skvimp vatten om det verkar bränna fast. En halv deciliter brukar räcka.
  • Vumma (mixa) marmeladen med mixerstav. Gärna i diskhon då det kan skvätta en del.
  • Häll upp i väl rengjorda burkar och förvara svalt och mörkt. När du öppnat burken ska den förvaras i kylen.
Testat det här receptet?Skriv gärna en kommentar och ge ett betyg!
Annons

Du gillar kanske också...

25 svar

  1. Anita skriver:

    Hur länge skall de koka?

  2. Mia skriver:

    Superenkelt recept och det blev en jättegod marmelad. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

  3. Göran skriver:

    Fantastiskt enkel och god marmelad. Har gjort den flera gånger. Perfekt att ge bort i stället för blommor.

  4. Göran skriver:

    5 stars
    Enkel och fantastiskt god. Perfekt på brieost.

  5. Jess skriver:

    Hur länge håller marmeladen om den står svalt och mörkt?

    • Malin Turunen skriver:

      Oöppnad håller marmeladen ca två år i skafferi. Öppnad ska du ha den i kylen men där håller den många månader. Trixet är att inte sätta ner en smörkniv eller liknande utan se till att du bara har en sked för marmeladen.

  6. Susanne skriver:

    Hej. Hur länge håller marmeladen i kylen?

    • Malin Turunen skriver:

      När du öppnar burken och har den i kylen kan den hålla i ca ett år om du inte får i brödsmulor, smör eller annat.

  7. Tina skriver:

    5 stars
    Enkelt och supergott samt bra konsistens. Tack för receptet!

  8. Lena skriver:

    5 stars
    Bra recept. Lagom söt och fast. Lätt att göra.

  9. Sabina skriver:

    5 stars
    Men guuuud vad gott! Detta kommer bli en stående favorit 🤩

  10. Roland skriver:

    5 stars
    Det blev kanonbra!

  11. Eva Andersson skriver:

    5 stars
    Gott!

  12. Alice skriver:

    Måste man ha Röda krusbär ?

    • Malin Turunen skriver:

      Hej Alice!
      Du kan använda gröna krusbär men tänk då på att de är syrligare och kan behöva lite extra strösocker, inte mer syltsocker dock.

      Malin

  13. Marianne skriver:

    Går de bra med vaniljsocker ?

4.42 from 29 votes (23 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg