Snabb cheesecake i glas – recept och tips
Jag älskar cheesecake lite FÖR mycket. Därför är det bra att kunna göra portionsstora desserter som påminner starkt om cheesecake men inte lämnar en halv tårta kvar att äta upp. Mitt recept på Snabb cheesecake i glas blir en perfekt avrundning på middagen men passar lika bra på en lyxig fika.
Gå till receptEftersom jag älskar cheesecake är ostkrämen det viktigaste med den här desserten. Ja och att det är digestive-kex i botten, men resten kan du variera lite som du vill och efter vad du har hemma.
Snabb cheesecake i glas med det du har hemma
Jag använder syrlig krusbärsmarmelad och blåbär, men marmelad gjord på rabarber, hallon eller röda vinbär skulle fungera utmärkt. Huvudsaken är att sylten eller marmeladen har hög syra för att det inte ska bli för sött.
Jag blandar ett paket Philadelphia med vaniljkräm. Jag hade Oatlys hemma, men du tar den du har i kylen eller får tag på. Smaka bara av med lite florsocker så att krämen blir lagom syrlig och lagom söt. Eller så följer du mitt recept slaviskt så blir det också jättebra.
Vill du göra desserten laktosfri så väljer du laktosfri Philadelphia. Kom bara ihåg att den säljs i mindre förpackning 175 gram istället för 200 gram – lurigt! Och man vill ju inte snåla med osten.
Snabb cheesecake i glas
Ingredienser
- 8 digestivekex
- 200 gram philadelphia
- 1 dl vaniljkräm t ex Oatlys
- 4 msk krusbärsmarmelad eller annan syrlig marmelad
- blåbär
Instruktioner
- Krossa två kex i varje glas.
- Vispa ihop osten och vaniljsåsen. Smaka ev av med lite florsocker.
- Klicka på ostkrämen på kexen.
- Häll 1 msk marmelad på ostkrämen i varje glas.
- Toppa med lite färska bär.
- Ställ kallt eller servera genast.
Recept på fler desserter som stillar sötsuget!
Recept på Flamberad ananas med chili och tequila
Enkel dessert med yoghurt, persika och müsli
Stekt banan med soja, valnötter och agavesirap