Recept på Snabb Äppelglögg – och tips på spets

Annons

Om du som jag är en riktig julgalning kan du ha fått nog av glöggsötma lagom till den fjärde advent. Därför ger jag dig här mitt bästa och enklaste recept på Snabb Äppelglögg som du gör alkoholfri och sedan eventuellt spetsar om du känner för det. Betydligt mindre söt men inte mindre god än traditionell glögg!

Gå till recept
Till mitt recept på Snabb Äppelglögg behöver du bara äppeljuice och en påse glöggkryddor. Vill du spetsa den är calvados perfekt men konjak fungerar också.
Till mitt recept på Snabb Äppelglögg behöver du bara äppeljuice och en påse glöggkryddor. Vill du spetsa den är calvados perfekt men konjak fungerar också.

Man kanske inte ska jämföra min äppelglögg med ”riktig glögg” för de påminner inte direkt om varandra. Jag älskar varm äppeljuice i många former så därför är det ingen överraskning att denna snabbgjorda glögg hör till mina favoriter i juletid. Den passar minst lika bra som traditionell glögg till pepparkakorna med grönmögelost.

Allt du behöver för Snabb Äppelglögg

Allt du behöver för att göra Snabb Äppelglögg: äppeljuice eller äppelmust och glöggkryddor.
Allt du behöver för att göra Snabb Äppelglögg: äppeljuice eller äppelmust och glöggkryddor.

Det enda du behöver för att fixa Snabb Äppelglögg är en påse glöggkrydda, färskpressad äppeljuice (clowdy) och cirka 25 minuter. Har du ännu mer tid innan du vill dricka din glögg (eller är bättre än jag på att planera) så låt den bara stå och dra så länge som möjligt. Ju längre desto bättre. Sedan värmer du upp den igen innan du silar av kryddorna.

Annons

Jag serverar äppelglöggen med en kanelstång i varje glöggmugg men det går bra utan kanel, eller med en bit rött äppelskal, eller en bit apelsinskal i glasen istället. När jag druckit äppelglöggen ett tag kan jag tack och lov gå tillbaka till den vanliga glöggen, men det är sant som de säger, ombyte förnöjer!

Snabb Äppelglögg

Malin Turunen
En variant på glögg gjord på äppelmust eller färskpressad äppeljuice.
4.75 från 8 röster
Förberedelser 2 minuter
Tillagningstid 23 minuter
Total tid 25 minuter
Måltid Drycker
Portioner 6 dl

Ingredienser
  

  • 6 dl äppeljuice eller äppelmust
  • 1 påse glöggkryddor
  • kanelstänger

Instruktioner
 

  • Häll äppeljuice och glöggkryddor i en kastrull och koka upp. Låt kastrullen stå kvar på plattan och dra så länge du har tid att vänta. Ju längre desto bättre men minst 20 minuter.
  • Hetta upp äppelglöggen igen. Ta av kastrullen och sila av kryddorna i en tesil när du häller glöggen i en kanna.
  • Lägg en kanelstång i varje glöggmugg och servera genast
  • Vill du ha en glögg med alkohol tillsätter du calvados eller konjak efter tycke och smak.
Testat det här receptet?Skriv gärna en kommentar och ge ett betyg!

Recept och tips till glöggfesten

Malins juliga äppeldrink med glögg

Annons

Du gillar kanske också...

4 svar

  1. Susanne skriver:

    5 stars
    Glöggen smakar verkligen juligt, fast annorlunda. Doften är magisk och drycken är beroende framkallande👍⛄️.

    • Malin Turunen skriver:

      Hej!
      Vad glad jag blir att du också gillar den! Det har blivit årets favorit här.
      Med vänlig hälsning, Malin

  2. Felicia Mårtensson skriver:

    Hur länge är hållbarheten på den? Tänkte ge bort en flaska i jul

4.75 from 8 votes (7 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg