På dumplingkurs hos Eta Kroon

Annons

Min man önskade sig en kurs i hur man gör dumplings. Min kollega Eta Kroon råkar vara något av en expert i ämnet och bjöd hem oss för att visa tips och trix.

Eta Kroon gör dumplingdegen själv.

Eta Kroon gör dumplingdegen själv.

Om man vill kan man köpa färdig wontondeg men här är ett bra recept på dumplings med egen deg.
Det är inte det recept som Eta följer utan hon har lärt sig på restaurang Hong-Kong och har en egen variant.
Eta rullar ut längder, skär cm-stora bitar och kavlar ut till rundlar.

Det är svårt att göra dumplings. Mina såg ut som noshörningen Nelson.

Det är svårt att göra dumplings. Mina såg ut som noshörningen Nelson.

 

Ett trix är att man ska steka dumplings innan man sjuder dem i lite buljong. På det sättet håller de ihop bättre.

Ett trix är att man ska steka dumplings innan man sjuder dem i lite buljong. På det sättet håller de ihop bättre.

Efter stekning får de sjuda i lite grönsaksbuljong.

Efter stekning får de sjuda i lite grönsaksbuljong.

Färdiga dumplings med underbar dipsås.

Färdiga dumplings med underbar dipsås.

Annons

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *