Guld i alla klasser i Culinary Olympics!
Sverige har världens bästa kockar!
Det bevisades i dag då vi tog guld i Matlagning-OS i samtliga klasser vi tävlade i!
Svenska Kocklandslaget, Svenska Juniorlandslaget, Stockholm Culinary Team och Team Sabis vann alla totalsegern i sina kategorier i Culinary Olympics, Erfurt, Tyskland.
Dessutom tog Svenska Kocklandslaget guldmedalj i alla fyra kategorier. Stort GRATTIS! till: Fredrik Björlin, Viktor Westerlind, Tom Sjöstedt, Fredrik Hedlund, Johan Sandelin, Mattias Ljungberg, Klas Lindberg, Daniel Roos, Patrik Fredriksson, Jesper Bogren och lagledaren Krister Dahl.
Fakta Culinary Olympics – OS i matlagning
Sverige tävlar mot 36 nationslag från hela världen under Culinary Olympics. Deltagarna i de olika klasserna kommer från mer än 50 länder, och totalt cirka 1 500 kockar och konditorer är med och tävlar.
Culinary Olympics anordnades år 1900 i Frankfurt för första gången. Sedan dess arrangeras tävlingen vart fjärde år. Sverige är unikt genom att som första nation i historien vinna guld i två på varandra följande OS, och genom att som första nation tävla med ett helt ekologiskt koncept 2004.