Enkel dessert med yoghurt, persika och müsli

Annons

Att steka havregryn i brynt smör och agavesirap blir supergott och är perfekt att ha färdigt i en burk om du snabbt vill få ihop en enkel dessert. Jag gör min efterrätt med turkisk yoghurt, persika och hallon med lite extra agavesrirap på toppen. Den är så nyttig att den funkar lika bra som lyxigt mellanmål!

Enkel dessert med yoghurt, persika och müsli
Enkel dessert med yoghurt, persika och müsli

I samarbete med AliasSmith

Gå till recept

Den här desserten passar perfekt på en brunch. Eller när som helst faktiskt! Du kan göra i ordning den i glas och förvara i kylen fram till servering. Det här receptet är för två stora tumblerglas. Gör du mindre portioner räcker den till fyra personer.

Annons
Jag använder färdig müsli med bär och frön till min dessert, men det går lika bra med havregryn. Ta det du har hemma, och använd din favoritfrukt och -bär.
Jag använder färdig müsli med bär och frön till min dessert, men det går lika bra med havregryn. Ta det du har hemma, och använd din favoritfrukt och -bär.

Om du gör desserten i förväg kom ihåg att inte lägga müsli i botten för den blir lätt lite saggig då, det vill säga inte så knaprig. OBS! Det här är ju så pass nyttigt att den fungerar precis lika bra som ett festligt mellanmål.

Efter fyra timmar i kylen är müslin fortfarande knaprig tack vare agavesirapen.
Efter fyra timmar i kylen är müslin fortfarande knaprig tack vare agavesirapen.

Jag använder agavesirapen Beso (betyder kyss på spanska) som AliasSmith säljer i en presentförpackning. Agavesirap är bra att använda för dem som vill hålla nere GI då det räknas på samma sätt som fruktos. Ändå är agavesirap dubbelt så sött som vanligt socker. Perfekt att använda i drinkar istället för sockerlag och i alla sorts desserter.

Här kan du köpa och skicka agavesirapen Beso till någon du håller kär!

Enkel dessert med yoghurt, persika och müsli

Malin Turunen
Det här receptet är för två stora tumblerglas. Gör du mindre portioner räcker det till fyra personer. Agavesirap är sötare än socker. Bynt smör och en nypa salt balanserar upp smakerna. Jag använder persika och hallon eftersom det är mina favoriter men den här desserten kan varieras hur mycket som helst. Ta din favoritfrukt och -bär!
5 från 2 röster
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 5 minuter
Total tid 20 minuter
Måltid Dessert
Portioner 2 personer

Ingredienser
  

  • 2 msk smör
  • 0,5 dl agavesirap (Beso)
  • 2 dl müsli eller havregryn
  • 1 krm salt
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 burk persika
  • hallon

Instruktioner
 

  • Bryn smöret i en stekpanna. Häll i agavesirap och låt puttra ihop på hög värme ca 2 min.
  • Häll i müsli och rör om ordentligt så att alla gryn blir täckta av karamellen. Salta. Ställ åt sidan och låt svalna.
  • Varva hackad persika, gryn och yoghurt i ett glas. Toppa med hallon och ringla över lite extra agavesirap.
Testat det här receptet?Skriv gärna en kommentar och ge ett betyg!

Här är andra recept med agavesirap – Beso

Recept på Cranberry beso – alkoholfri drink

Recept på stekt banan med soja valnötter och agavesirap

Annons

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Tomas skriver:

    5 stars
    Som mellanmål och dessert på samma gång!

5 from 2 votes (1 rating without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg