Emporio Barattini – italienska delikatesser i Luleå

Annons
Missa inte detta guldkorn i centrala Luleå. Emporio Barattini säljer italienska delikatesser mitt i Strand-galleria.

I dag den fjärde oktober öppnar Alessandro Barattini officiellt sin delikatessbutik Emporio Barattini med italienska produkter i gallerian Strand på Storgatan i Luleå. En mycket välkommen nyhet! Jag var där när han smygöppnat.

Få experttips och goda råd av Alesso Barattini när du handlar italienska delikatesser i Luleå.

Jag är uppväxt i Luleå och jobbade i nästan tio år på dagstidningen Norrbottens-Kuriren. Där minns jag att jag pratade en massa mat, inte minst med journalisterna Kicki Linna och Birgitta Lindvall Wiik. Detta var på 90-talet och samtalen handlade ofta om italienska rätter och delikatesser.

Balsamicon var en underbar nyhet och den kunde en äta på i princip allt. Och gjorde det också. På min avskedsfika från tidningen serverades fikonklyftor i parmaskinka med sött marsalavin till. YUM! Det är fortfarande väldigt gott.

Annons
Klart jag måste passa på att ta en bild tillsammans med den stolta ägaren av Emporio Barattini, Alesso Baranttini.
Klart jag måste passa på att ta en bild tillsammans med den stolta ägaren av Emporio Barattini, Alesso Baranttini. Den galna blicken fick jag efter en hel matsked grön pistaschcréme. Den är FÖR god.

I Luleå kan jag ibland bli nedslagen av hur många butiker som stänger och eller flyttar ut på jätteindustriområdet Storheden, där en måste ha bil för att ta sig fram. Alessandro Barattini har gjort tvärtom. Han har haft sin affär på Storheden men startar nu en delikatessbutik mitt i Strand-galleria. Tillgänglig för alla. Hurra för det!

Jag kom hem från Emporio Barattini med citronsmakande pasta och min favoritost taleggio.

Jag kom hem från Emporio Barattini med en bit av favoritosten, taleggio, och pasta med smak av citron. Det jag egentligen ville köpa var den makalöst goda pistaschenötscrémen. Men jag tror inte jag får ta med den som handbagage. Jag tänker att man kan ha den på kakor och i desserter men kanske allra helst – bara äta den direkt ur burken!

Här kan du läsa mer om Emporio Barattini!

Annons

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *