Recept på Gino på grillen + tips om kolachoklad

Annons

När du ändå har grillen i gång kan du passa på att fixa desserten i ett nafs! Klassikern Gino fick en ny dimension med den nya chokladen Blond som smakar kola.

Gino är en dessert som jag älskat sedan första gången jag åt den för… ja det är väl en 100 år sedan nu? Hur som helst funkar den året runt och du kan variera frukt och bär precis som du vill. Jag tycker att det viktigaste är att banan är en av ingredienserna.

Den vita rivna chokladen blir lite krispig och kokoslik när du gör Gino i ugnen under grillgallret. I foliepaket uteblir krispet, men det blir ändå en underbar efterrätt.

Annons

Gino på grillen

Den som hittade på desserten Gino borde ha medalj. Så enkelt och så gott. Så här lätt gör du den på grillen. Du får inte krispet som blir när du kör den rivna chokladen under grillen i ugnen, men smidigheten väger upp det. Istället för vit choklad har jag använt Ica Selection Blond med smak av kola. Den lyfte Gino till en ny nivå!
5 från 1 röst
Tillagningstid 20 minuter
Måltid Dessert
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 ask blåbär
  • 1 ask hallon
  • 1 ask jordgubbar
  • 2 bananer
  • 100 gram vit choklad eller Blond från Ica Selection
  • vanlijglass att servera till

Instruktioner
 

  • Gör i ordning fyra kvadrater med aluminiumfolie.
  • Skiva bananer och dela jordgubbarna. Lägg frukt och bär i foliepaketen.
  • Riv chokladen eller hacka i små bitar. Fördela jämt över frukt och bär.
  • Nyp ihop foliepaketen och lägg på het grill, cirka 250 grader i 10 minuter. Servera genast. Gärna med vaniljglass.
Testat det här receptet?Skriv gärna en kommentar och ge ett betyg!
Här är tips på två dessertviner som passar till Gino!

Annons

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Malin skriver:

    5 stars
    Den blir givetvis inte sämre i ugnen! Jag har bara inte hunnit testa med den nya chokladen ännu.

5 from 1 vote

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg