Asiatisk gurksallad som passar till allt

Annons

När man äter bibimbap, gyoza eller yakiniku på koreanska eller japanska restauranger brukar man få en syrlig, het gurksallad till som man definitivt kan få cravings efter.

Asiatisk gurksallad FTW!

Det är den asiatiska motsvarigheten till vår pressgurka. Gurksalladen är hur enkelt som helst att göra själv förutsatt att man äger risvinäger. Det finns i de flesta butiker nu, men den godaste hittar du i asiatiska butiker.

Asiatisk gurksallad.

Asiatisk gurksallad som passar till allt

Ett krispigt, sötsyrligt och hett tillbehör som passar till det mesta från det koreanska och japanska köket.
4.41 från 27 röster
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 15 minuter
Måltid Tillbehör
Kök Japanskt
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 1/2 gurka
  • 1/2 röd chilifrukt
  • 2 msk risvinäger
  • 1 msk strösocker
  • 1/2 tsk sesamolja
  • 2 krm salt

Instruktioner
 

  • Skär gurkan i tunna skivor på mandolin eller med osthyvel. Kärna ur och finhacka chilin.
  • Blanda gurka och chili med vinäger, socker, sesamolja och salt till en sallad. Den blir ännu godare om den får stå en stund.
Keyword asiatiskt, gruksallad, gurka
Testat det här receptet?Skriv gärna en kommentar och ge ett betyg!
Annons

Du gillar kanske också...

26 svar

  1. Sandra Bates skriver:

    Jag gillar också gurksalladen-. Men jag får ”craving for it”. Crawings vet jag inte vad det är!”

  2. Tomas skriver:

    5 stars
    Det här salladen är super god och ”Cravings” betyder att man får ett begär efter något, 🙂

  3. stok skriver:

    5 stars
    Gott!

  4. Malin skriver:

    5 stars
    Alltså tack vare att den är så enkel och på riktigt passar till nästan allt får den FEM stjärnor. Även av mig. 🙂

  5. Liisa skriver:

    5 stars
    Perfekt till min nudelsallad. Enkelt och snabbt tillbehör.

  6. 5 stars
    Fantastiskt god, och så enkel att göra!!!!

  7. Mary Kitchen skriver:

    5 stars
    Grym! Funkar att använda vitvinsvinäger också👍🏻

  8. Lena Rönn skriver:

    5 stars
    Både busenkel att göra och supergod!!!!

  9. Ulrika skriver:

    5 stars
    Vilken ultimat gurksallad! Bästa jag någonsin gjort och kommer aldrig göra någon annan🤗

  10. Ann-Charlotte skriver:

    Har inte testat än, men undrar om den håller ett tag i kyl, el ska den ätas när den görs?

  11. Karin skriver:

    5 stars
    Jättegod gurksallad

  12. Mian skriver:

    4 stars
    Väldigt god. Jag har i rostade svarta sesamfrön också.

    • Malin Turunen skriver:

      Hej!
      Sesamfrön är ju oändligt användbara, både till sött och salt. Så det gjorde du helt rätt i!

      Malin

  13. Margareta Drevinger skriver:

    God till Kycklingsatay med jordnötssås , som man får som streetfood i Singapore.

    • Malin Turunen skriver:

      Kanske en av få rätter som jag INTE testat med gurkan till. Ännu! Tack för tips!
      Ha en skön helg.

      Malin

  14. Lise-Lott Larsson skriver:

    5 stars
    Kan bara hålla med alla som skrivit ! Den är såa god, fräsch med sting uti ! Passar allt från oxfilen till ostmackan.

    • Malin Turunen skriver:

      Oooh så glad jag blir att höra detta! Och även av att bli påmind om den själv!
      Tack för det Lise-Lott!

      Malin

  15. Ulrika Gustin skriver:

    5 stars
    Den bästa gurksalladen jag har gjort!

  16. Sara skriver:

    5 stars
    Så gott och bra balans.

4.41 from 27 votes (12 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg