Röd curry allt-i-en-gryta – snabbaste receptet
Jag älskar recept där man gör allt på en plåt eller allt i en gryta. Mitt snabba recept på nudelgrytan Röd curry allt-i-en-gryta är exakt ett sådant. Den går att variera i det oändliga, med räkor, äggnudlar, broccoli och edamamebönor. Och om du följer mitt recept (slaviskt) får du en garanterat god nudelrätt.
Gå till recept
Eftsrsom jag gör mina inköp inför middagen på Ica Knuten i Knutby är utbudet en aning begränsat. Jag tycker ändå att lanthandlen, som måste tillhandahålla allt från myggmedel och hårsnoddar till mozzarella och rökt skinka, får stort plus i kanten för tre sorters kokosmjölk, och två olika fabrikat av röd currypasta.

Av den här currypastan från Santa Maria kan man ta tre teskedar till fyra personer. Men har du en mer potent röd curry-pasta så ta högst en tesked och smaka sedan av med mer när det kokat ihop. Jag gillar risnudlar bäst och använder det, men är du galen i äggnudlar så använder du det.
Röd curry allt-i-en-gryta mår bra av koriander
Extra god blir rätten om du kan toppa den med lite rostad chili i olja och färsk koriander, men det är inget måste. Jag serverar Röd curry allt-i-en-gryta i djuptallrikar. Det kan en bli aningens skvättig rätt. Sparar du rester av den i kylen så försvinner det mesta av såsen in i nudlarna. Grytan blir inte sämre, bara mindre skvättig och nudlarna kan kännas lite överkokta.

Röd curry – allt i en gryta
Utrustning
- Gryta med lock.
Ingredienser
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk olja
- 700 gram strimlad kyckling
- 1 tsk salt
- 1 röd paprika
- 1 squash liten
- 1 burk vattenkastanjer skivade, ca 230 gram
- 180 gram breda risnudlar
- 1 kycklingbuljongtärning
- 1-3 tsk röd currypasta
- 1 msk japansk soja
- 0,5 tsk fisksås
- 400 gram kokosmjölk
- 2,5 dl kokande vatten
Instruktioner
- Hacka lök och vitlök. Strimla paprikan och tärna suashen.
- Hetta upp oljan i en rymlig gryta som har lock.
- Fräs lök och vitlök.
- Tillsätt kycklingen, salta och rör om.
- Lägg i paprika, squash, vattenkastanjer, risnudlar, buljongtärning, currypasta, soja, fisksås och kokosmjölk.
- Häll på kokande vatten och rör om.
- Låt koka under lock i fem minuter.
- Rör om och smaka av med mer currypasta, fisksås och salt om det behövs.
- Servera i djupa skålar och var beredd på en skvättig och underbar måltid.