Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Equipment
Instruction Images
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
No ratings yet
Röd curry - allt i en gryta
Min snabbaste currygryta med nudlar. Här gör jag den med kyckling men du kan variera den med räkor, mera grönsaker eller fläsk.
Förberedelser
15
minuter
minuter
Tillagningstid
10
minuter
minuter
Total tid
25
minuter
minuter
Måltid:
Huvudrätt
Kök:
Thailändskt
Keyword:
krämig asiatisk gryta, nudelrätt med kyckling, röd curry
Servings:
4
personer
Author:
Malin Turunen
Equipment
Gryta med lock.
Ingredienser
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
2
msk
olja
700
gram
strimlad kyckling
1
tsk
salt
1
röd paprika
1
squash
liten
1
burk vattenkastanjer
skivade, ca 230 gram
180
gram
breda risnudlar
1
kycklingbuljongtärning
1-3
tsk
röd currypasta
1
msk
japansk soja
0,5
tsk
fisksås
400
gram
kokosmjölk
2,5
dl
kokande vatten
Instruktioner
Hacka lök och vitlök. Strimla paprikan och tärna suashen.
Hetta upp oljan i en rymlig gryta som har lock.
Fräs lök och vitlök.
Tillsätt kycklingen, salta och rör om.
Lägg i paprika, squash, vattenkastanjer, risnudlar, buljongtärning, currypasta, soja, fisksås och kokosmjölk.
Häll på kokande vatten och rör om.
Låt koka under lock i fem minuter.
Rör om och smaka av med mer currypasta, fisksås och salt om det behövs.
Servera i djupa skålar och var beredd på en skvättig och underbar måltid.