Recept på Krämig pasta med salsiccia

Annons

Färska korvar är en perfekt genväg till en underbar pastarätt med massor av smak. I mitt recept på Krämig pasta med salsiccia gör jag ”köttbullar” av korven och kokar en gräddig sås med basilika och vitt vin till bred pappardelle.

Gå till recept
Recept på Krämig pasta med salsiccia. En supergod pastarätt som du gör på mindre än 30 minuter.
Recept på Krämig pasta med salsiccia. En supergod pastarätt som du gör på mindre än 30 minuter.

I mitt enkla recept använder jag Ica Selections färska salsiccia men det går bra med vilken färsk, kryddad korv som helst. Ta bara av skinnet, skär korvfärsen i lagom stora bitar och forma den till bullar. Det är inte så noga med formen eller att bullarna blir lika stora. De ska bara hålla ihop och inte bli färs när du steker dem.

Servera Krämig pasta med salsiccia med parmesan

Koka pastan samtidigt som du gör pastasåsen så har du en lyxig pastarätt klar på under 30 minuter. Färsk basilika och körsbärstomater ger rätten en fräsch smak. Vitt vin, svartpeppar och parmesan sätter också smak på såsen.

Annons
Servera pastan med parmesan och extra svartpeppar för alla som vill ha.
Servera pastan med parmesan och extra svartpeppar för alla som vill ha.

Till Krämig pasta med salsiccia passar både ett smakrikt vitt torrt vin och ett lättare rött vin, så välj det du gillar bäst helt enkelt. Kranvatten fungerar också utmärkt. De flesta jag känner älskar ost, att ha riven parmesan och nymald svartpeppar på är pricken över i på denna goda pasta.

Krämig pasta med salsiccia

Malin Turunen
Enkel och lyxig pastarätt som du gör på en halvtimme!
4.32 från 16 röster
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 25 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Italienskt
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 250 gram pappardelle gärna Zeta
  • 300 gram salsiccia gärna Ica Selection
  • 2 msk olja
  • 1 bananschalottenlök finhackad
  • 2 dl grädde
  • 1 dl vitt vin torrt, oekat
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 15 körsbärstomater delade
  • 0,5 kruka basilika

till servering:

  • svartpeppar
  • parmesan

Instruktioner
 

  • Koka pastan i väl saltat vatten enligt instruktionerna.
  • Snitta upp korvarna och ta bort skinnet. Dela upp i mindre bitar och rulla, eller kläm smeten hastigt till mindre bollar.
  • Hetta upp olja i vid stekpanna och fräs löken på hög värme.
  • Sänk värmen och stek korvsmetsbollarna i ca 5 min.
  • Häll på grädde, vin, salt, peppar och tomater. Låt puttra och smaka av.
  • Riv basilikablad med händerna och släpp i. Rör om och smaka av igen.
  • Rör i pastan och låt koka ihop ca 3 min. Häll i lite mer mjölk eller grädde om det blir för torrt.
  • Servera med extra svartpeppar och riven parmesan.
Keyword enkel, gräddig, krämig, pasta, salsiccia
Testat det här receptet?Skriv gärna en kommentar och ge ett betyg!

Fler snabba pastarätter!

Vegansk svamppasta – recept och tips

Recept på Gräddig pastasås med kycklingfärs

Citronpasta med lax och räkor

Annons

Du gillar kanske också...

4 svar

  1. Lasse skriver:

    5 stars
    Supergod pasta, snabb och enkle att göra. Perfekt mittiveckanmat.

  2. Kjerstin Svenfelt skriver:

    5 stars
    Väldigt gott och enkelt att laga!

  3. Åsa skriver:

    5 stars
    Testade detta recept t middag ikväll. Sååå gott! Sambon var helt lyrisk ö att få detta även i morgondagens matlåda.
    Den här krämiga salciccasåsen blir en återkommande favorit hädanefter😋👍

    • Malin Turunen skriver:

      Hej Åsa!
      Vad underbart att ni båda gillar receptet. Vardagsfavoriter kan man ju inte ha för många av!

      Malin

4.32 from 16 votes (13 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg